Snoek Puur Groen was in 2014 winnaar van de duurzaamste tuin van Nederland. De duurzaamste tuin van fam. Kobes bevindt zich in Exloo. Het gaat om een particuliere tuin van ongeveer 450 vierkante meter. Bij de aanleg van de tuin zijn duurzame materialen gebruikt, ook zijn veel materialen hergebruikt. Vanaf het ontwerpproces is rekening gehouden met duurzaamheid en hergebruik. Zo zijn alle tegels en betonklinkers hergebruikt en zijn plankdelen van een oude schuur gebruikt voor het maken van tafel met zitelement. Belangrijk voor een duurzame tuin is dat groen en verharding goed met elkaar in balans zijn. Het regenwater moet zoveel mogelijk door beplanting en gazon worden opgenomen. In deze tuin sluit de hemelwaterafvoer niet aan op het riool, maar stroomt over de verharding de tuin in.

Reactie van de klant

We hadden gelijk een klik met Snoek Puur Groen. Met een paar veranderingen hier en daar kwam er een tuinplan waar we ons helemaal in konden vinden. Omdat er goede, nog te gebruiken, materialen aanwezig waren, is er veel materiaal hergebruikt. Het uiteindelijke effect was een mooie strakke basis die verzacht wordt door de groeiende planten, die elkaar op-en aanvullen. Wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat en bevelen Snoek Puur Groen dan ook van harte aan! - familie Hoeksema -

Galerij van dit artikel