ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
Partnerships
SustainableCities

Genieten van een inspirerende natuurbeleving met een ruimtelijke beachsfeer, midden in het duinlandschap. Het uitgangspunt voor dit recreatiepark: een fijne belevingswereld creëren, passend in het huidige landschap. Een mooi terrein moet ook mooi blijven. Diverse sferen van het Amelander landschap zijn te proeven op het duinpark. Het park is aangelegd met natuurlijke, duurzame materialen en veel variatie van inheemse plantsoorten.

Kinderen vermaken zich volop! Er is namelijk een speelroute aangelegd waar ze kunnen klimmen en klauteren in natuurlijke speeltoestellen. Ook zijn er hoge wilgen geplaatst die uitnodigen om verstoppertje te spelen.

Wanneer je over de schelpenpaden loopt, kun je de Amelander big five spotten. Er is namelijk rekening gehouden met de biodiversiteit op het park. Verschillende kruiden, grassen en bomen zijn geplaatst om de dieren te verwelkomen. Bovendien zijn er onder andere vleermuiskasten geplaatst om ook deze dieren een huisje te geven op het park.

Pure winst is de circulaire aanleg: zo weinig mogelijk afval en met zoveel mogelijk hergebruik. Mede hierdoor heeft het park een Green Key keurmerk gekregen, wat staat voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche met aandacht voor natuur, milieu en maatschappij.

Galerij van dit artikel