Warm zonnebloemgebaar

Eenzaamheid in Coronatijd. Het is een onderwerp welke we momenteel dagelijks voorbij zien komen in de media. Vooral ouderen worden hard getroffen, omdat zij tot de risicogroep behoren. Maar misschien ken je ook wel een student, die alleen op zijn of haar kamertje zit. Op de Nationale Zaaidag, op woensdag 22 april, slaan NHL Stenden en Snoek Puur Groen de handen in een. Met een zonnebloemgebaar steken ze eenzame mensen een hart onder de riem. Een mooi initiatief om eenzaamheid tegen te gaan en biodiversiteit te stimuleren.

Een warm en vrolijk gebaar
Het is een klein gebaar met een groot effect. Een hoeveelheid pakketjes met zonnebloemzaden, een duurzaam stekzakje en een kaartje met een bijzonder gedicht en ruimte voor een persoonlijke boodschap liggen klaar om verstuurd te worden naar collega’s. Zij kunnen met dit pakketje iemand verrassen en een hart onder de riem steken, die dit in Coronatijd nodig heeft. Afgelopen weekend zijn de pakketjes bij collega’s bezorgd en daar kwamen direct warme reacties uit en beloofd het een groot succes te worden. Leuk om te benoemen is dat de pakketjes zijn samengesteld door cliënten van een dagbesteding. Zij hebben met heel veel plezier gewerkt aan deze opdracht en dat is op de foto ook goed te zien! Martine Driessen en Anneke Huisman, initiatiefnemers vertellen: “Zowel Snoek Puur Groen als NHL Stenden hebben maatschappelijke betrokkenheid en biodiversiteit stimuleren hoog in het vaandel staan. Vanwege onze nauwe samenwerking ontstond het idee om de handen in een te slaan en hier iets mee te doen. Hier is een fantastisch idee uit ontstaan. We steken gezamenlijk mensen een hart onder de riem, die dit nodig hebben en tegelijkertijd stimuleren we de biodiversiteit.”

Er is specifiek voor zonnebloemen gekozen, omdat deze bloem symbool staat voor liefde en vrolijkheid. Bovendien is het een prachtige bloem die, nadat deze is uitgebloeid, ook weer zaden afgeeft die weer te gebruiken zijn voor een volgende zaaiperiode. Zo blijven we de biodiversiteit constant stimuleren. Bij het uitdelen wordt er uiteraard op gelet dat de maatregelen tegen Corona worden nageleefd.