ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
SustainableCities

Op een voormalig bedrijventerrein in Noord Sleen is een paar jaar geleden deze moderne boerderij gebouwd. Ook de tuin is passend bij deze stijl ontworpen en aangelegd. Er zijn veel organische vormen te zien welke zijn terug te vinden in het straatwerk en de vorm van het gazon.

De materialisatie is duurzaam. Zo zijn er gebakken klinkers toegepast in de oprit en in de paden rondom het woonhuis. De borders zijn kleurrijk met heester groepen en vast planten, met bloei het gehele jaar door. Dit geeft niet alleen een fijne beleving, maar is ook goed voor het stimuleren van de biodiversiteit.

Het woongedeelte bevind zich achterin het woonhuis. Vanuit de woonkamer is er een fantastisch uitzicht naar buiten. In het verlengde van de kijkrichting is een langgerekte strakke vijver aangelegd, een vorm die aansluit bij het strakke interieur. In de blauwe border rondom deze vijver zijn zes stuks gezaagde eiken boomstammen aangebracht, deze boomstammen reflecteren op de zes stuks oude eiken steunbalken in huis, het versterkt de verbondenheid binnen met buiten. Het buiten komt naar binnen. De eiken stammen zijn op hun beurt weer gezaagd uit het aan de tuin grenzende eikenbos. Deze tuin is inmiddels volgroeid tot een volwassen tuin, die elk jaar weer een ander verrassend beeld geeft.

Galerij van dit artikel