Natuurzwembad

Bent u op zoek naar een natuurlijk zwembad waar zwemplezier centraal staat? Dan is het Natuurzwembad de beste keuze.

Glashelder zwemwater
Het grote verschil tussen een natuurzwembad en een zwemvijver is de reinigingsmethode. De continue stroom water langs de filters en substraten zorgt ervoor dat het bad wordt schoongemaakt. We gebruiken hiervoor gepatenteerde en biologische substraatfilters die kunnen worden beplant met helofyten (moerasplanten). Alleen de sterkste planten overleven in dit water, zoals lisse en watermunt. Deze manier van filteren is zeer efficiënt en zorgt voor glashelder zwemwater. Het voorkomt verzadiging van het filter en daarmee hoge kosten in de toekomst.

Zwemplezier én natuurbeleving
Een natuurzwembad wordt veelal aangelegd wanneer zwemplezier belangrijker is dan natuurbeleving. Maar door onze passie voor water en groen creëren onze zwemvijverbouwers graag een natuurlijke zone aan de oever. Dit type bad is zeer geschikt voor bijverwarming. De baden zijn standaard voorzien van zeer sterk EPDM folie. Om jouw natuurbad een twist te geven kun je kiezen voor een gekleurde folie, zoals antracietgrijs of olijfgroen.

Bestaand zwembad ombouwen
Ook een traditioneel zwembad is een goede basis voor een natuurzwembad. We denken graag met u mee over het ombouwen van een bestaand zwembad naar een natuurzwembad.

Het Natuurzwembad voldoet aan de Duitse FLL type IV-richtlijn.

 

Natuurlijke zwemvijver

De Natuurlijke Zwemvijver is een vijver met een afgebakend zwemgebied en biedt de meest pure vorm van natuurwater. Dit type zwemvijver is ideaal voor de echte natuur- en plantenliefhebber. Het aparte plantengebied zorgt niet alleen voor een natuurlijke uitstraling, maar ook voor helder water.

Laag stroomverbruik
Doordat de Natuurlijke Zwemvijver weinig doorstroming heeft is het stroomverbruik van de pompen extreem laag. Het water van de vijver is alleen aan de oppervlakte in beweging, zodat vuil zoals bladeren en stuifmeel goed kan worden opgevangen. Zo blijft jouw zwemvijver heerlijk schoon! Externe bijverwarming is bij deze zwemvijver niet mogelijk, maar door een donkergekleurde folie en ondiepe delen warmt het water toch snel op.

Onderdeel van de tuin
De mogelijkheden van een Natuurlijke Zwemvijver zijn eindeloos. Denk aan een springvlonder, stapstenen of zelfs een strandje. In en om de zwemvijver is ook genoeg ruimte voor allerlei waterplanten, zoals waterlelies, zwanenbloem of fonteinkruid. Wij streven er altijd naar om uw zwemvijver een geïntegreerd onderdeel te laten zijn van de tuin. Dit type zwemvijver komt het best tot zijn recht in landelijke tuinen met organische vormen.

Weinig onderhoud
Natuurlijke Zwemvijvers hebben maar weinig onderhoud nodig. Dat maakt de zwemvijver ideaal voor locaties waar niet dagelijks toezicht is, zoals een vakantiehuis.

Zwemvijver als ijsbaan
Heeft u altijd al gedroomd van uw eigen ijsbaan in de tuin? Het water van de Natuurlijke Zwemvijver mag bevriezen en is dus ook in de winter te gebruiken. Zo geniet u van dubbel zo veel pret!

De Natuurlijke Zwemvijver voldoet aan de Duitse FII-richtlijnen als Type II zwemvijver.

 

De aanleg van Natuurlijk Zwemvijvers en Natuurzwembaden is een samenwerking met Gardenswimm.

Galerij van dit artikel