Wil je een zwembad aan laten leggen dat moeiteloos opgaat in de natuur? Kies voor een zwemvijver! Dit is een vijver die zo is ingericht dat je erin kunt zwemmen. Ontdek in deze blogpost de vijf voordelen van een zwemvijver!

1. Het hele jaar door
In tegenstelling tot een chloorbad geniet je elk seizoen van een zwemvijver: neem in de lente en zomer een verfrissende duik, geniet in het najaar van een prachtig herfstbeeld en gebruik de zwemvijver in de winter als ijsbad en schaatsbaan. Zo levert een zwemvijver het hele jaar door een waardevolle bijdrage aan jouw tuin.

2. Onderhoudsvriendelijk
Wist je dat een zwemvijver weinig onderhoud nodig heeft? Ter illustratie: een traditioneel zwembad heeft helder water, omdat het dood is door chemicaliën. Hierdoor zijn filters en regelmatige schoonmaakbeurten niet over te slaan. Het onderscheid zit erin dat bij een natuurlijke zwemvijver het water helder is, omdat het leeft. Er zijn slechts twee onderhoudsbeurten in het hele jaar waarbij de planten worden bijgeknipt en de bodem schoon wordt gezogen. Voor de rest van het jaar is het filteren van het water een natuurlijk proces en hoef je er weinig voor te doen. Het bespaart je dus ook een heleboel onderhoudskosten!

Uitgelicht | Gardenswimm – Snoek Puur Groen

3. Lekker in het water
Wist je dat het gezond is om bij water in de buurt te zijn? Het is wetenschappelijk bewezen (Richard Coss, Craig Keller) dat je ontspant en je hartslag en bloeddruk dalen wanneer je uitkijkt op water. We begrijpen daarom helemaal dat je daarom de wens hebt om water toe te passen. Een fantastische oplossing is een natuurlijke zwemvijver. Geniet van het kabbelende water en kom tot rust in je eigen zwemvijver.

4. Water brengt leven
Dieren zoals libellen, kikkers, salamanders, vogels en egels hebben water nodig. Het biedt een leefruimte, waardoor je bijdraagt aan een waardevolle plek voor de natuur. Door een zwemvijver aan te laten leggen, help jij dus mee om de biodiversiteit te vergroten.

5. Wat zijn jouw voorkeuren?
Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om het ontwerpen van een zwemvijver qua vorm en oppervlak. Op die manier kun je de zwemvijver volledig aanpassen aan jouw eigen stijl en de beleving van je tuin. Je hebt bijvoorbeeld de keuze om te gaan voor een strakke vormgeving, die een moderne uitstraling geeft. Of ga juist voor een natuurlijke en organische vorm, waardoor de zwemvijver naadloos opgaat in de omgeving van je tuin. Bovendien biedt een zwemvijver de gelegenheid om er prachtige terrassen en vlonders bij aan te leggen.

Uitgelicht | Zwemvijver aanleggen: stappenplan 

Adviesgesprek
Is jouw interesse in een zwemvijver gewekt en wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Neem dan contact met ons op via (0566) 62 15 41 óf stuur een mail naar info@snoekpuurgroen.nl en dan plannen wij een adviesgesprek met je in!