Zoo Werkt ’t Festival

Wil jij weten hoe het is om bij Snoek Puur Groen te werken? Kom dan op donderdag 25 mei 2023 naar het Zoo Werkt ’t Festival in Emmen!

Lees verder

Fruitbomen snoeien

Om fruitbomen optimaal te laten groeien, is het belangrijk om deze op de juiste manier te snoeien. Dit is een behoorlijk specialistische taak.

Lees verder

Beleef het bodemleven

Wat kun je leren over het bodemleven om een bijdrage te leveren aan een gezonde tuin? Lees dit artikel om meer te weten te komen.

Lees verder

Carrièreswitch: van horecatijger naar hovenier

Jasper Gijsen werkte veertien jaar lang als zelfstandig werkend kok. Anderhalf jaar geleden verruilde hij zijn potten en pannen voor kranen, shovels en scheppen en startte hij de opleiding tot hovenier. In dit artikel ontdek je hoe Jasper zijn carrièreswitch tot nu toe ervaart.

Lees verder

Zwemvijver aanleggen: stappenplan

Heb je besloten om een zwemvijver aan te leggen? Daar ga je veel plezier aan beleven! Met een zwemvijver combineer je het beste van twee werelden. Je beschikt over een zwembad waar je lekker in kunt zwemmen én een prachtige vijver met natuurpracht waar je alle seizoenen van geniet.

Lees verder

Kies je voor een zwemvijver of zwembad?

Houd je van zwemmen en wil je dit het liefste in je eigen tuin doen? Dan kun je een zwembad of zwemvijver in de tuin aanleggen. Maar welke kies je? Zwembad of zwemvijver? Wij zetten de verschillen voor je op een rijtje.

Lees verder

10 feiten over een groene daken

Een groen dak, ook wel sedumdak genoemd, is een verzameling van planten op een bestaande daklaag van je woning of uitbouw. Bij regen vangt al dat groen een deel van het water op.

Lees verder

Vier heerlijk vakantie in eigen tuin

De zomervakantie is voor velen begonnen. De coronaperikelen houden ons nog steeds bezig. Kunnen we wel op vakantie? Of is het toch beter om thuis te blijven? Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om tijdens de vakantie te genieten in je eigen tuin. En met onze tips wordt dat volop genieten in ‘Tuinesie’

Lees verder

Bedrijventerreinen als proefkonijn

Extreme hitte, droogte, wateroverlast. Zwaar versteende bedrijventerreinen zijn er gevoelig voor. Dat kan anders. Studenten gaan onderzoeken hoe. Vijf noordelijke bedrijventerreinen zijn proefkonijn.

Lees verder

Speciale opening tuin Gemeente De Waadhoeke met VR brillen

Het park naast het gemeentehuis in Franeker is grotendeels vernieuwd en biodivers gemaakt, maar het had nogal wat voeten in de aarde. Met oranjekoek en virtual realitybrillen vierde wethouder Jan Dijkstra van Waadhoeke samen met leden van de werkgroep en betrokken ambtenaren dat het gemeentepark aan de Harlingerweg een nieuwe gedaante heeft gekregen.

Lees verder

Grote CO2 besparing met fossielvrij rijden

Bij Snoek Puur Groen hechten we veel waarde aan duurzaamheid en innovatie. In 2018 waren we het allereerste hoveniersbedrijf dat over is gegaan is naar blauwe diesel, oftewel HVO diesel: één van de van de meest duurzame dieselbrandstoffen op dit moment en wordt volledig gemaakt van hernieuwde grondstoffen.

Lees verder

Kansen in kaart gebracht voor klimaatadaptatie

Droogte, hitte en wateroverlast. De weersextremen bezorgen Nederland veel schade en overlast. Elk jaar wordt er weer een nieuw record gevestigd rondom droogte en temperatuur, terwijl we direct daarna weer schade ondervinden door hoosbuien.

Lees verder

22 april, Nationale Zaaidag 2021

Snoek Puur Groen zet zich in voor meer biodiversiteit. En dit is hard nodig, want het gaat slecht met bestuivende insecten, terwijl we voor een groot deel van onze voedselvoorziening van hen afhankelijk zijn.

Lees verder

Opening herinrichting VSO Talryk Drachten

Vanmiddag is het vernieuwde veld naast VSO Talryk feestelijk geopend door wethouder Maria le Roy. Zij plantte samen met de directeur en leerlingen van VSO Talryk de eerste perenbomen om de opening te vieren.

Lees verder

Hybride stage oplossing stagetekort

Door de huidige coronamaatregelen kunnen veel studenten moeilijk aan een stageplaats komen. Het vinden van een stagebedrijf op zich is moeilijk en veel bedrijven hebben op dit moment ook nog minder activiteiten dan normaal.

Lees verder

Beurs Tuin en Sfeer 2021, digitale editie

Bent u klaar voor de lente? Trap dan het buitenseizoen af op 16 en 17 maart 2021 tijdens de digitale versie van beurs Tuin & Sfeer. Schrijf u bijvoorbeeld in voor een gratis adviesgesprek met een van de adviseurs van Snoek Puur Groen.

Lees verder

Van sporthalbeheerder naar hovenier

“Waarom hovenier zo’n mooi beroep is? Ik hou ervan om mooie dingen te maken en met mijn handen te werken. Elke tuin is anders en daar kan ik goed mijn creativiteit in kwijt. Ik zie elke tuin als mijn eigen, waardoor het er op z’n allerbest uit moet zien”, aldus Simon.

Lees verder

Het heerlijke voorjaar is begonnen!

Vorige twee weken geleden stonden we massaal op de schaatsen. Deze week genieten we van warm voorjaarsweer. Deze Sneeuwklokjes en krokussen die al met hun kopjes boven de grond komen en bomen en struiken die al knoppen hebben. Het voorjaar begint. Tijd om ook de tuin onder handen te nemen.

Lees verder

Snoek officieel dealer van Gardenswimm

Snoek Puur Groen is officieel dealer van GardenSwimm zwemvijvers geworden. GardenSwimm is een zwemvijver concept dat ontstaan is uit jarenlange kennis en ervaring. Niet alleen een theoretisch verhaal, maar vooral ontstaan uit praktijkervaring van een zwemvijverpionier en gebruiker.

Lees verder

Van gerooid hout naar circulaire meubels

Midden in de bosrijke heuvels van Zuid-Limburg wordt gebouwd aan vakantiepark Qurios Gulpen, welke per juli haar deuren zal openen. Voor de aanleg van dit park was uitdunning van het groen nodig, waardoor er veel hout vrij kwam. Zonde om niets mee te doen.

Lees verder

Wil jij weten hoe groen ons gras is?

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe groen het gras bij Snoek Puur Groen is? Of wil je ontdekken wat jouw mogelijkheden binnen het groen zijn? Doe dan op woensdag 20 januari 2021 mee aan de digitale speeddate en maak kennis met Snoek Puur Groen!

Lees verder

Dit zijn de tuintrends van 2021

In de tuintrends van afgelopen jaar stond de klimaat adaptieve en duurzame tuin centraal. Een tuin met veel groen, duurzame materialen en circulaire oplossingen, die bestand zijn tegen klimaatveranderingen.

Lees verder

Wil jij weten hoe groen ons gras is?

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe groen het gras bij Snoek Puur Groen is? Wegens het grote succes van de afgelopen januari, organiseren we wederom het banenevent van Snoek Puur Groen!

Lees verder

Natuuractiviteiten in de herfstvakantie

Het is eindelijk herfstvakantie. Tijd om leuke dingen te doen in de natuur. Lekker rennen door het bos, kastanjes, beukennootjes en gekleurde bladeren zoeken of doe mee met een georganiseerde boswandelingen onder leiding van een echte boswachter.

Lees verder

Stimuleer je zintuigen met dit unieke eetbaar vaste planten concept

Snoek Puur Groen en Lageschaar Vaste Planten hebben samen een uniek eetbare plantenmix ontwikkelt. Dit is het allereerste eetbare concept welke is ontwikkelt. Het concept is afgelopen mei, na de ijsheiligen toegepast bij Restaurant Wannee in Leeuwarden en is een groot succes. Inheemse planten en kruiden uit de tuin worden toegepast als smaakmakers en garnering in de gerechten, welke door de keuken van het restaurant worden bereid. De mix bestaat uit 48 soorten planten en kruiden, waar onder andere de duizendblad, hondsdraf, veldsalie en koekoeksbloem in te vinden zijn.

Lees verder

Warm zonnebloemgebaar

Op de Nationale Zaaidag, op woensdag 22 april, slaan NHL Stenden en Snoek Puur Groen de handen in een. Met een zonnebloemgebaar steken ze eenzame mensen een hart onder de riem.

Lees verder

Bee Famous & Win

Dat het helaas slecht gaat met de bij wordt steeds meer bekend onder mensen. Een van de oorzaken is een tekort aan voedsel, oftewel een tekort aan heerlijk geurige bloemen waar deze bijen op kunnen landen om nectar te verzamelen. Hoog tijd om actie te ondernemen. Daarom is de Nationale Zaaidag! in het leven geroepen. Op deze […]

Lees verder

Thuiswerken in je tuin

Door de uitbraak van het coronavirus werken honderdduizenden Nederlanders vanuit huis. En dat bevalt de meerderheid goed. Maar hoe fijn zou het zijn als je dat tijdens mooi weer dagen ook nog vanuit je eigen tuin kunt doen?

Lees verder

De week van de groene tuin

Tijdens de ‘De Week van de Groene Tuin’ van 7 april tot en met Tweede Paasdag (13 april) willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel iedereen enthousiasmeren om de natuur in eigen tuin dichterbij te brengen.

Lees verder

Maatregelen Coronavirus

Het coronavirus heeft Nederland stevig in zijn greep. Het openbare leven is nagenoeg stilgevallen. Afgelopen maandagavond heeft onze minister-president in een toespraak aangegeven hoe we ervoor staan en wat we de komende periode kunnen verwachten. Het bleek een moeilijke boodschap, die iedereen in ons land zal raken. Om verspreiding tegen te gaan hebben ook wij […]

Lees verder

Het voorjaar is begonnen!

Geen wanten en sneeuwballen deze winter: het was en is, voor winterse begrippen, extreem warm. Dat zorgt voor een vroege start van de lente: Sneeuwklokjes en krokussen die al met hun kopjes boven de grond komen en bomen en struiken die al knoppen hebben. Door de zachte winter loopt de ontwikkeling van planten vijf weken voor op de gemiddelde ontwikkeling. En dat […]

Lees verder

Leerlingen mogen alles worden, behalve ongelukkig

Dit is het motto van On Stage! Ongeveer duizend vmbo-leerlingen uit de gemeenten Heerenveen, De Fryske Marren en Weststellingwerf laten zich op donderdag 12 maart van 12.00 tot 17.00 uur voorlichten over werk tijdens het beroepenfeest van Zuid Friesland On Stage. Dat vindt plaats in het Abe Lenstra Stadion. Bij de ruim 175 aanwezige beroepsbeoefenaren […]

Lees verder

Basisschoolleerlingen presenteren plan Tiny Forest

Basisschoolleerlingen van PCBO Het Anker en OBS De Bolder uit Drachten maakten samen met onze tuin- en Landschapsontwerper Lennart een plan voor een Tiny Forest (minibos) in wijk De Folgeren. Deze week presenteerden ze hun plan aan IVN Natuureducatie en wethouders Robert Bakker en Piet de Ruiter van Gemeente Smallingerland. Op geheel officiële wijze mocht dit in de raadzaal van […]

Lees verder

Bezoek onze stand op de Tuin & Sfeerbeurs Groningen

Op 14, 15 en 16 februari is Snoek Puur Groen te vinden op de Tuin & Sfeer beurs in Martiniplaza in Groningen. Snoek Puur Groen is een belevingsgericht groenbedrijf met oog voor wat de natuur ons te bieden heeft. Voor nu, maar ook voor the next generation. We ontwerpen, realiseren en beheren met aandacht voor aarde, […]

Lees verder

Wil jij weten hoe groen ons gras is?

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe groen het gras bij Snoek Puur Groen is? Wegens het grote succes van de afgelopen keer, organiseren we wederom het banenevent van Snoek Puur Groen! Wil je weten wat er voor jou te doen is in het groen? Kom dan op  woensdag 29 januari 2020 van 16.00 – 19.30 […]

Lees verder

Bezoek onze stand op de Recreatiebeurs Hardenberg

Op 26, 27 en 28 november is Snoek Puur Groen te vinden op de Recreatiebeurs in Hardenberg. In samenwerking met Weltevree Design Tuinmeubelen zetten we weer een geweldig groene stand neer. Onze adviseurs praten u graag bij over onze producten en diensten op gebied van recreatie. U kunt ons vinden op stand nummer 311. Openingstijden […]

Lees verder

Friesland binnenkort zes Tiny Forests rijker

Gemeente Leeuwarden en Smallingerland zijn de gelukkige gemeentes die zometeen in totaal zes Tiny Forests rijker zijn. Zij zijn door natuurorganisatie IVN geselecteerd om deze mini bosjes te planten. Onder leiding van Snoek Puur Groen worden, samen met buurtbewoners en basisschoolkinderen, de Tiny Forests aangeplant. Een mooi project met een hoog saamhorigheidsgevoel. Een Tiny Forest […]

Lees verder

Dag van de Duurzaamheid

The Biggest Little Farm, een bijzonder inspirerende film over het verwezenlijken van je dromen en welke je duurzame hart doet smelten. Een absolute eye-opener en een ode aan de eindeloze complexiteit van de natuur en aan de cyclus van het leven. Ook voor onze organisatie is deze film een grote inspiratiebron en een opstap voor […]

Lees verder

40 jaar Snoek!

Sinds 1979 is familie Snoek actief in het groen. Eerst in de vorm van een hoveniersbedrijf met tuincentrum, die later uitgroeide tot een volwaardig groenbedrijf in de breedste zin van het woord. Samen met een schoolvriend, startte Germ Snoek op 1 oktober 1979 Hoveniersbedrijf Duvo. Een uitbreiding met een tuincentrum volgde al snel. Dit vond […]

Lees verder

Stimuleer biodiversiteit met je werkgeluk

Deze week is het de week van het werkgeluk. Iedereen wil graag gelukkig zijn, ook op het werk. Tenslotte brengen we daar een groot deel van onze tijd door. Daarbij heeft ons werkgeluk grote invloed op de rest van ons leven. Bij Snoek Puur Groen hebben we hier wel een hele unieke manier voor bedacht […]

Lees verder

Wil jij weten hoe groen ons gras is?

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe groen het gras bij Snoek Puur Groen is? Dit is je kans! Snoek Puur Groen opent op woensdag 25 september 2019 van 17.00 – 20.00 uur haar deuren voor jou als potentiële medewerker. Maak kennis met Thomas, Danny, Anouk, Erwin, Johan en al onze andere collega’s en vraag ze het hem hemd […]

Lees verder

Welke bloemen zijn eetbaar?

Bloemen in de tuin of in huis staan natuurlijk ontzettend gezellig, maar bloemen kunnen ook gebruikt worden voor het eten. Zo tover je je maaltijd, zonder al te veel moeite te doen, om in een vrolijke hap met nog meer smaak. Maar welke bloemen zijn geschikt om te eten? Welke bloemen kun je eten? Afrikaantje […]

Lees verder

Internationale Dag van de Biodiversiteit

Vandaag is de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Een dag die is uitgeroepen door de Verenigde Naties. Door wereldwijde klimaatverandering, toename van gebruik, vervuiling, nieuwe vreemde soorten en overexploitatie van natuurgebieden en natuurlijke hulpbronnen, wordt de biodiversiteit bedreigd.   Ook onze projecten zijn biodiversiteit minded. Klanten worden in de beginfase al meegenomen in de mogelijkheden […]

Lees verder

Een nog groener schoolplein voor CBS De Hoeksteen

14 mei is het wederom feest bij CBS De Hoeksteen in Heerenveen, want het nieuwe groene schoolplein wordt geopend. De officiële openingshandeling wordt gedaan door de vier kinderen die het mede het ontwerp hebben gemaakt voor het nieuwe groene schoolplein. De aanleg van het nieuwe schoolplein wordt deels bekostigd door het winnen van de prijs voor de ontwerpwedstrijd […]

Lees verder