De IJsheiligen komen eraan!

De periode van 11 tot en met 14 mei wordt vaak IJsheiligen genoemd. Wat is het precies en waar komt die naam vandaan?

De periode van IJsheiligen is een keerpunt in het weer. Tot aan 11 mei is er nog een kans op nachtvorst, na 14 mei is die kans op nachtvorst (nagenoeg) voorbij. Deze volksweerkunde is vooral bedoeld voor hoveniers, mensen die van tuinieren houden, maar ook boeren. Nachtvorst aan het einde van april of vroeg in mei kan desastreus zijn voor tuinplanten en gewassen. Tot de IJsheiligen is voorzichtigheid dus geboden.

Lees verder

Doe dag GreenField

Een prachtige vrijwilligers ‘doe-dag’ afgelopen zaterdag in de pure natuur van Greenfield. Samen met Vepa zijn we in de vroege ochtend aan de slag gegaan met het gereed maken van de fundering van de bijenkasten, de zitjes bij de wadi en het planten van veel, heel veel struiken.

Lees verder

Whitepaper: Leefbare Stad

In 2050 woont 80% van de wereldbevolking in de stad. Verstedelijking en
klimaatverandering zetten de leefbaarheid van onze steden onder druk.

Lees verder

Zakelijke concepten

Geen project is hetzelfde maar om een indruk te krijgen van onze expertise en groene aanpak, hier een overzicht van bedrijfstuinen, recreatieparken, schoolpleinen, stadsparken, openbaar groen en andere zakelijke projecten.

Lees verder

Onze tuinen

We creëren een tuin die leeft, groeit en bloeit. En gebruiken daarbij het liefst duurzame materialen en zorgen voor zo min mogelijk afval. Uw tuin gaat langer mee en draagt bij aan het welzijn van iedereen. We noemen dat: Levendige Tuinen.

Lees verder

Opening De Grienscape NHL Stenden

Nathalie Kramers, wethouder Gezondheid van de Gemeente Leeuwarden heeft op woensdag 3 april 2024 ‘De Grienscape’ geopend. Dit is een groener gemaakte plek op het Kennisplein tussen de NHL Stenden-gebouwen in Leeuwarden.

Lees verder

NL Greenlabel

Snoek Puur Groen is verheugd om partner te zijn van NL Greenlabel, een organisatie in het bevorderen van natuur inclusieve leefomgevingen. Ons partnerschap versterkt onze gezamenlijke missie om duurzaamheid in de buitenruimte te bevorderen en concrete, meetbare oplossingen te bieden voor een groenere toekomst.

Lees verder

Studio Snoek

Studio Snoek is het bruisende centrum van Snoek Puur Groen, waar landschaps- en tuinontwerpers groene ruimtes tot leven brengen.

Lees verder

Pompeblêd Scholengroep

Dank voor jullie bezoek Pompeblêd Scholengroep aan onze vestiging Snoek Puur Groen in Grou. Heel fijn om ons partnerschap voor komende jaren op feestelijke wijze te starten.

Lees verder

Kunstwerk Auke de Vries NHL Stenden

Het kunstwerk werd in 2022 van zijn plek gehaald aan de Rengerslaan, toen daar de parkeerplaats opnieuw werd ingericht. Het belandde in de opslag van Snoek Puur Groen aan de Biensma in Grou.

Lees verder

Roompot Gulpen

In de Limburgse heuvels, bij het dorp Gulpen, is een duurzaam recreatiepark gerealiseerd door Snoek Puur Groen dat zijn weerga niet kent.

Lees verder

Wateroverlast en hitte in de tuin

Een op de drie eigenaren van tuinen ondervindt de gevolgen van extreme regenval en toenemend water, zo blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Stichting Steenbreek onder 1.058 Nederlandse tuin- en balkonbezitters.

Lees verder

Digitaal Waardebeheer

Het Geografisch Informatie Systeem (GIS) vormt met data  de ruggengraat van de innovatieve benaderingen van Snoek Puur Groen.

Lees verder

Zoo Werkt ’t Festival

Wil jij weten hoe het is om bij Snoek Puur Groen te werken? Kom dan op donderdag 25 mei 2023 naar het Zoo Werkt ’t Festival in Emmen!

Lees verder

Fruitbomen snoeien

Om fruitbomen optimaal te laten groeien, is het belangrijk om deze op de juiste manier te snoeien. Dit is een behoorlijk specialistische taak.

Lees verder

Beleef het bodemleven

Wat kun je leren over het bodemleven om een bijdrage te leveren aan een gezonde tuin? Lees dit artikel om meer te weten te komen.

Lees verder

Carrièreswitch: van horecatijger naar hovenier

Jasper Gijsen werkte veertien jaar lang als zelfstandig werkend kok. Anderhalf jaar geleden verruilde hij zijn potten en pannen voor kranen, shovels en scheppen en startte hij de opleiding tot hovenier. In dit artikel ontdek je hoe Jasper zijn carrièreswitch tot nu toe ervaart.

Lees verder

Zwemvijver aanleggen: stappenplan

Heb je besloten om een zwemvijver aan te leggen? Daar ga je veel plezier aan beleven! Met een zwemvijver combineer je het beste van twee werelden. Je beschikt over een zwembad waar je lekker in kunt zwemmen én een prachtige vijver met natuurpracht waar je alle seizoenen van geniet.

Lees verder

Kies je voor een zwemvijver of zwembad?

Houd je van zwemmen en wil je dit het liefste in je eigen tuin doen? Dan kun je een zwembad of zwemvijver in de tuin aanleggen. Maar welke kies je? Zwembad of zwemvijver? Wij zetten de verschillen voor je op een rijtje.

Lees verder

10 feiten over een groene daken

Een groen dak, ook wel sedumdak genoemd, is een verzameling van planten op een bestaande daklaag van je woning of uitbouw. Bij regen vangt al dat groen een deel van het water op.

Lees verder

Vier heerlijk vakantie in eigen tuin

De zomervakantie is voor velen begonnen. De coronaperikelen houden ons nog steeds bezig. Kunnen we wel op vakantie? Of is het toch beter om thuis te blijven? Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om tijdens de vakantie te genieten in je eigen tuin. En met onze tips wordt dat volop genieten in ‘Tuinesie’

Lees verder

Bedrijventerrein als proefkonijn

Extreme hitte, droogte, wateroverlast. Zwaar versteende bedrijventerreinen zijn er gevoelig voor. Dat kan anders. Studenten gaan onderzoeken hoe. Vijf noordelijke bedrijventerreinen zijn proefkonijn.

Lees verder

Opening tuin Gemeente De Waadhoeke met VR brillen

Het park naast het gemeentehuis in Franeker is grotendeels vernieuwd en biodivers gemaakt, maar het had nogal wat voeten in de aarde. Met oranjekoek en virtual realitybrillen vierde wethouder Jan Dijkstra van Waadhoeke samen met leden van de werkgroep en betrokken ambtenaren dat het gemeentepark aan de Harlingerweg een nieuwe gedaante heeft gekregen.

Lees verder

Tiny Forest Grou

Een minibosje waar kinderen niet alleen kunnen spelen en ontdekken, maar waar ze ook meer kunnen leren over de natuur. En waar ze bovendien zelf de baas over zijn. Voor Gemeente Leeuwarden hebben we drie Tiny Forests aan mogen leggen: Twee Tiny Forests in Leeuwarden en een in Grou. Een daarvan is de Tiny Forest van IKC Prins Mauritsschool.

Lees verder

Grote CO2 besparing met fossielvrij rijden

Bij Snoek Puur Groen hechten we veel waarde aan duurzaamheid en innovatie. In 2018 waren we het allereerste hoveniersbedrijf dat over is gegaan is naar blauwe diesel, oftewel HVO diesel: één van de van de meest duurzame dieselbrandstoffen op dit moment en wordt volledig gemaakt van hernieuwde grondstoffen.

Lees verder

Kansen in kaart gebracht voor klimaatadaptatie

Droogte, hitte en wateroverlast. De weersextremen bezorgen Nederland veel schade en overlast. Elk jaar wordt er weer een nieuw record gevestigd rondom droogte en temperatuur, terwijl we direct daarna weer schade ondervinden door hoosbuien.

Lees verder

Nationale Zaaidag

Snoek Puur Groen zet zich in voor meer biodiversiteit. En dit is hard nodig, want het gaat slecht met bestuivende insecten, terwijl we voor een groot deel van onze voedselvoorziening van hen afhankelijk zijn.

Lees verder

Opening herinrichting VSO Talryk Drachten

Vanmiddag is het vernieuwde veld naast VSO Talryk feestelijk geopend door wethouder Maria le Roy. Zij plantte samen met de directeur en leerlingen van VSO Talryk de eerste perenbomen om de opening te vieren.

Lees verder

Hybride stage oplossing stagetekort

Door de huidige coronamaatregelen kunnen veel studenten moeilijk aan een stageplaats komen. Het vinden van een stagebedrijf op zich is moeilijk en veel bedrijven hebben op dit moment ook nog minder activiteiten dan normaal.

Lees verder

Beurs Tuin en Sfeer 2021, digitale editie

Bent u klaar voor de lente? Trap dan het buitenseizoen af op 16 en 17 maart 2021 tijdens de digitale versie van beurs Tuin & Sfeer. Schrijf u bijvoorbeeld in voor een gratis adviesgesprek met een van de adviseurs van Snoek Puur Groen.

Lees verder

Van sporthalbeheerder naar hovenier

“Waarom hovenier zo’n mooi beroep is? Ik hou ervan om mooie dingen te maken en met mijn handen te werken. Elke tuin is anders en daar kan ik goed mijn creativiteit in kwijt. Ik zie elke tuin als mijn eigen, waardoor het er op z’n allerbest uit moet zien”, aldus Simon.

Lees verder

Het voorjaar is begonnen!

Vorige twee weken geleden stonden we massaal op de schaatsen. Deze week genieten we van warm voorjaarsweer. Deze Sneeuwklokjes en krokussen die al met hun kopjes boven de grond komen en bomen en struiken die al knoppen hebben. Het voorjaar begint. Tijd om ook de tuin onder handen te nemen.

Lees verder

Dealer van Gardenswimm

Snoek Puur Groen is officieel dealer van GardenSwimm zwemvijvers geworden. GardenSwimm is een zwemvijver concept dat ontstaan is uit jarenlange kennis en ervaring. Niet alleen een theoretisch verhaal, maar vooral ontstaan uit praktijkervaring van een zwemvijverpionier en gebruiker.

Lees verder

Van gerooid hout naar circulaire meubels

Midden in de bosrijke heuvels van Zuid-Limburg wordt gebouwd aan vakantiepark Qurios Gulpen, welke per juli haar deuren zal openen. Voor de aanleg van dit park was uitdunning van het groen nodig, waardoor er veel hout vrij kwam. Zonde om niets mee te doen.

Lees verder

Wil jij weten hoe groen ons gras is?

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe groen het gras bij Snoek Puur Groen is? Of wil je ontdekken wat jouw mogelijkheden binnen het groen zijn? Doe dan op woensdag 20 januari 2021 mee aan de digitale speeddate en maak kennis met Snoek Puur Groen!

Lees verder

Dit zijn de tuintrends van 2021

In de tuintrends van afgelopen jaar stond de klimaat adaptieve en duurzame tuin centraal. Een tuin met veel groen, duurzame materialen en circulaire oplossingen, die bestand zijn tegen klimaatveranderingen.

Lees verder

Wil jij weten hoe groen ons gras is?

Ben jij altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe groen het gras bij Snoek Puur Groen is? Wegens het grote succes van de afgelopen januari, organiseren we wederom het banenevent van Snoek Puur Groen!

Lees verder

Natuuractiviteiten in de herfstvakantie

Het is eindelijk herfstvakantie. Tijd om leuke dingen te doen in de natuur. Lekker rennen door het bos, kastanjes, beukennootjes en gekleurde bladeren zoeken of doe mee met een georganiseerde boswandelingen onder leiding van een echte boswachter.

Lees verder

Stimuleer je zintuigen

Snoek Puur Groen en Lageschaar Vaste Planten hebben samen een uniek eetbare plantenmix ontwikkelt. Dit is het allereerste eetbare concept welke is ontwikkelt. Het concept is afgelopen mei, na de ijsheiligen toegepast bij Restaurant Wannee in Leeuwarden en is een groot succes. Inheemse planten en kruiden uit de tuin worden toegepast als smaakmakers en garnering in de gerechten, welke door de keuken van het restaurant worden bereid. De mix bestaat uit 48 soorten planten en kruiden, waar onder andere de duizendblad, hondsdraf, veldsalie en koekoeksbloem in te vinden zijn.

Lees verder

Warm zonnebloemgebaar

Op de Nationale Zaaidag, op woensdag 22 april, slaan NHL Stenden en Snoek Puur Groen de handen in een. Met een zonnebloemgebaar steken ze eenzame mensen een hart onder de riem.

Lees verder

Bee Famous & Win

Dat het helaas slecht gaat met de bij wordt steeds meer bekend onder mensen. Een van de oorzaken is een tekort aan voedsel, oftewel een tekort aan heerlijk geurige bloemen waar deze bijen op kunnen landen om nectar te verzamelen. Hoog tijd om actie te ondernemen. Daarom is de Nationale Zaaidag! in het leven geroepen. Op deze […]

Lees verder

Thuiswerken in je tuin

Door de uitbraak van het coronavirus werken honderdduizenden Nederlanders vanuit huis. En dat bevalt de meerderheid goed. Maar hoe fijn zou het zijn als je dat tijdens mooi weer dagen ook nog vanuit je eigen tuin kunt doen?

Lees verder

De week van de groene tuin

Tijdens de ‘De Week van de Groene Tuin’ van 7 april tot en met Tweede Paasdag (13 april) willen Stichting Steenbreek en NL Greenlabel iedereen enthousiasmeren om de natuur in eigen tuin dichterbij te brengen.

Lees verder