Snoek Puur Groen is samen met Husqvarna dealer Tjitte de Wolff één van de eerste bedrijven uit Friesland die een Husqvarna EPOS installeren. Deze maairobot wordt vandaag geplaatst op het terrein van zuivelproducent Ausnutria in Heerenveen.

Multifunctionele maaier
Snoek Puur Groen hecht veel waarde aan duurzaamheid en innovatie en dat vindt het bedrijf bij Husqvarna, waar inmiddels een partnerschap van ruim tien jaar uit voort is gevloeid. Snoek Puur Groen zet regelmatig een maairobot van Husqvarna in bij het onderhouden van een gazon. Dagelijks verwijdert het apparaat een minimale lengte van het gras, waardoor de grasmat sterker en dichter wordt. Dit zorgt vervolgens voor minder onkruid in de tuin. Daarnaast verspreidt de robotmaaier het gemaaide gras in kleine snippers over het gazon. Hierdoor wordt het gazon op een natuurlijke manier bemest. Dit zorgt ervoor dat het gras bij klanten 24/7 goed en nauwkeurig wordt onderhouden, en dat op een duurzame manier.

 

Groene visie
Bij Snoek Puur Groen hechten we veel waarde aan duurzaamheid en innovatie. In onze transformatie naar een volledig duurzaam bedrijf, hebben we flinke stappen gezet. Met de overgang naar accu gedreven handgereedschappen en HVO diesel voor ons wagenpark hebben we grote stappen voorwaarts gemaakt. Deze stappen hebben niet alleen een grote voordelen voor het milieu, het werkt ook veel stiller en is prettiger werken voor medewerkers.

“Ook met het in gebruik nemen van de Husqvarna EPOS maairobot zetten we weer een stap’, vertelt Jaïr Wiegersma, projectleider onderhoud van Snoek Puur Groen. De Husqvarna EPOS past daarentegen beter bij de visie van Snoek Puur Groen, omdat deze maairobot werkt met een GPS-signaal. Hierbij is geen fysieke bedrading nodig: de gebruiker bepaalt met behulp van een speciale smartphone-app waar het maaigebied zich bevindt. De maairobot ontvangt vervolgens satellietsignalen, die het apparaat besturen. Grasexpert Erwin Vervat van Snoek Puur Groen plaatst samen met de Husqvarna dealer Richard Huitema van Tjitte de Wolff de robotmaaier bij Ausnutria. De spiksplinternieuwe maairobot is te bewonderen langs de parkeerplek voor het personeel van het zuivelbedrijf.