ClimatAction
DecentWorkEconomicGrowth
Partnerships
QualityEducation

Negentig eerstejaars studenten van de Associate degree Online Contentcreator op NHL Stenden gingen in de afgelopen periode in groepjes aan de slag om projecten voor onze projectpagina vast te leggen. Eén van deze groepjes was ‘Team Snoek TV’, bestaande uit Rianne, Sophie, Fardau en Cathalina. Het viertal vertelt in dit artikel over hun ervaringen. 

Welk project hebben jullie gekozen en waarom?
Fardau: “We kregen een lijst met vijf tuinen per klas. Per groep moesten we een top vijf samenstellen en deze motiveren. De tuin op Terschelling had onze voorkeur, omdat we hoorden dat het een leuke, grote tuin was. Er waren meer groepen die de tuin op Terschelling als project wilden, maar onze motivatie was het duidelijkst.”

Foto rechts: op de afbeelding zie je (van links naar rechts) Sophie, Rianne, Fardau en Cathalina.

Wat vonden jullie het leukst aan deze schoolopdracht?
Cathalina: “Hoe alles uiteindelijk is geworden. Ook het vormgeven vond ik heel leuk. Ik weet niet hoe dat voor jullie is?
Fardau: “Ik vond het heel leuk dat we zelf een strategisch concept bedachten: wat willen we bereiken? Wat zit daarachter?”
Rianne: “Brainstormen over ideeën en vervolgens samen tot één eindresultaat komen.”

Wat nemen jullie mee van deze schoolopdracht mee naar de volgende periode?
Cathalina: “Blijven communiceren. Gelukkig is dat bij ons heel goed gegaan tijdens dit project. Ook is plannen heel belangrijk, evenals het daadwerkelijk uitvoeren van de planning.”
Fardau: “We komen niet allemaal van een grafische vooropleiding, dus was het voor ons best zoeken naar de juiste aanpak. In het volgende project willen we daar dieper op ingaan. Nu was de eindvideo het hoofddoel, maar misschien kunnen we tijdens het volgende project meer het grafische leren.”

Hoe heeft deze schoolopdracht jullie kijk op het vak veranderd?
Sophie: “Ik vond het leuk dat we met een echte opdrachtgever werkten. Dat het geen fictief persoon is, maar een écht persoon waarvoor je het doet.”
Cathalina: “Dat is een stuk zakelijker en serieuzer.”
Rianne: “Ik denk dat we daardoor veel van hebben geleerd over de manier van samenwerken en hoe je de eisen en wensen van een opdrachtgever verwerkt.”

Foto links: op de afbeelding zie je (van links naar rechts) Sophie en Rianne.

Benieuwd naar het eindresultaat van Rianne, Sophie, Fardau en Cathalina? Hou onze projectpagina in de gaten!