Of je nu in het bezit bent van groene vingers of niet: wie een tuin heeft, wil ervan kunnen genieten. En door de lentekriebels heb je vast zin om hier werk van de maken door een tuinrenovatie te doen. In dit artikel lees je alles wat je over een tuinrenovatie moet weten!

Wat doet Snoek Puur Groen tijdens een tuinrenovatie?
Tijdens een tuinrenovatie knappen wij jouw bestaande tuin op. We behouden de volwassenheid van jouw huidige buitenruimte door goede tuinelementen te handhaven of hergebruiken. We pakken bijvoorbeeld het achterstallige onderhoud van de aanwezige beplanting aan. Hierdoor krijgen de bomen, struiken en planten hun natuurlijke vormen terug en behoudt de tuin zijn body. Daarnaast is een tuinrenovatie dankzij hergebruik goedkoper dan de aanleg van een volledig nieuwe tuin. Soms is het echter nodig dat we verouderde tuinelementen vervangen door nieuwe, duurzame materialen.

Wanneer is een tuinrenovatie nodig?
Een tuinrenovatie is nodig wanneer jouw buitenruimte slecht is onderhouden, de tegels zijn verzakt of de borders uit hun voegen zijn gegroeid. Dit gebeurt vaak rond vijftien jaar na de aanleg van jouw tuin. Ook is jouw tuin aan vervanging toe als hij niet meer voldoet aan jouw wensen en behoeftes. Wij toveren jouw verwaarloosde tuin om tot een plek waar je weer kunt genieten van het buitenleven. Ook creëren wij graag een tuin waar je écht blij van wordt en die bij jou als persoon past. Hierdoor verblijf je met veel meer plezier in je tuin en is jouw buitenruimte de perfecte plek om van het groen te genieten en ontspannen.

Welke mogelijkheden zijn er?
De mogelijkheden voor een tuinrenovatie hangen af van jouw wens en budget. Van het herbestraten van verzakte tegels tot het volledig renoveren van jouw tuin: we voeren zowel kleine als grote ingrepen uit. Bij grote tuinrenovaties is het mogelijk om de buitenruimte gefaseerd aan te leggen. Zo kun je jouw budget spreiden. De prijs van een tuinrenovatie hangt volledig af van de materiaalkeuze. Hierover vertellen wij je graag meer. Neem snel contact op met één van onze tuinadviseurs.

Waarin onderscheidt Snoek Puur Groen zich?
Wij denken graag met je mee en komen met creatieve, innovatieve oplossingen om jou te verrassen. In onze unieke tuinontwerpen brengen we subtiele details aan die van jouw tuin een opvallende, groene verschijning maken. We kijken vanuit onze groene bril naar jouw tuin en doen er alles aan om jouw tuin een klimaatadaptief en biodivers paradijsje te maken. Dit doen wij omdat we een passie hebben voor puur groen: we zijn graag één met de natuur, in alles wat we doen. We zetten net dat extra stapje in jouw tuinontwerp en dat maakt ons uniek. Benieuwd welke groene oases we tot nu toe hebben gecreëerd? Bekijk al onze tuinprojecten!