ClimatAction
GoodHealth
IndustryInnovation
LofeOnLand
Partnerships
SustainableCities

In de vorige editie van ons magazine kondigden we de komst van de Respira aan. Vanaf vandaag pronkt deze kleine mobiele plantenwand levensecht in ons kantoor.

Wat is de Respira?
De Respira is een innovatief product dat optimaal gebruik maakt van de kracht van planten om een gezonde (werk)omgeving te creëren in binnenruimtes. Daarmee heeft het een positieve werking op verschillende en veelvoorkomende gezondheidsklachten. De Respira is een kleine plantenwand voor thuis of op het werk, die de lucht op een actieve manier filtert en bevochtigt. Hierdoor stijgt de luchtvochtigheid in een ruimte. Deze is – met name in de wintermaanden – erg laag, en droge lucht kan nare fysieke klachten tot gevolg hebben. De Respira voorkomt daarmee bijvoorbeeld een droge huid of ogen, een zere keel en hoofdpijn.

Hoe werkt de Respira?
De Respira filtert de lucht door gebruik te maken van microben die bij de wortels van planten leven. In vijf stappen zet het apparaat vuile lucht om naar schone, gezonde lucht. De vuile lucht wordt eerst door twee ultrastille ventilatoren naar de Respira gezogen en daar langs een (uitwasbaar) stoffilter geleid. Zo zorgt de Respira meteen voor een minder stoffige (thuis)werkplek of woonkamer. De stofvrije lucht bereikt daarna de wortels van de planten en dus ook de microben, die nu alle giftige stoffen uit de lucht “eten”.

In de Respira zit bij de wortels een groeimedium waar water in loopt om de planten te bevochtigen. De gezuiverde lucht wordt door het natte groeimedium geblazen, waardoor de lucht bevochtigd wordt. Die gezuiverde én bevochtigde lucht wordt aan de voorkant van de Respira uitgeblazen, waarna u er in de hele kamer of kantoor volop van kunt genieten.

En natuurlijk is de Respira ook gemakkelijk in gebruik: je bestuurt het via het ingebouwde beeldscherm. Via de handige Respira-app op je smartphone krijg je bovendien meldingen als er iets mankeert of als het na tien dagen tijd is om het water bij te vullen.

Wil je ook een Respira in je kantoor of huis? Neem contact met ons op!