ClimatAction
LofeOnLand
Partnerships

Bollenbier proeven, bloembollenlasagne maken én meekijken met een speciale plantmachine: het kan allemaal tijdens het bollenevent dat wij op zaterdag 20 november samen met Qurios Holiday Retreats en Qurios Callantsoog organiseren! In dit artikel lees je alles wat je over het evenement moet weten.

Gratis toegang
Als je last-minute een verblijf boekt op het vakantiepark van Qurios Callantsoog, krijg je gratis toegang tot de workshop die wij tijdens het bollenevent samen met Qurios Holiday Retreats en Qurios Callantsoog organiseren op Duinweg 4a te Callantsoog. Naast de workshop zijn er andere activiteiten op het bollenevent te vinden zoals demonstratie(s), een bollenmarkt en een cursus tuinontwerp met bollen. De bollenmarkt is vrijblijvend te bezoeken voor gasten die geen verblijf hebben geboekt. Hier zijn de inwoners van Callantsoog dus ook van harte welkom.

Workshop
Wil je het voorjaar beleven in je tuin? Doe mee aan de workshop! Eén van onze tuin- en landschapsontwerpers Gienus Reurink vertelt je over de opbouw van beplanting in je tuin en hoe bloembollen hier van toegevoegde waarde kunnen zijn. Samen maken jullie een heuse bloembollenlasagne. Dit is het planten van bloembollen in lagen of etages. Hierdoor word je in het voorjaar wekenlang verrast door het opkomen van nieuwe soorten bloemen.

Demonstratie(s)
Met een speciale plantmachine is het mogelijk om grote hoeveelheden bloembollen te planten in de bollenvelden voor de ‘Kleurrijk Holland’-storycottages. Dit wordt gedemonstreerd door het moderne bloembollenbedrijf JUB Holland, dat in bezit is van dit innovatieve product. Ook vertelt JUB Holland wat het belang is van het planten van bloembollen in lagen, wat aansluit bij de workshop.

Bollenmarkt
Op de bollenmarkt krijg je gratis tuinadvies van een paar van onze tuin- en landschapsontwerpers. Verder kun je het kookboek ‘Eet smakelijke tulp’ van Johanna Huiberts scoren. Voor de echte durfvallen zijn er gerechten en lekkernijen gemaakt van tulpen te verkrijgen. Liever een verkoelend drankje? Probeer bollenbier of sla zelfs een hele voorraad in! Ook aan de echte tuinliefhebbers is gedacht: op de bollenmarkt koop je verpakkingen met bloembollen.

Het kookboek ‘Eet smakelijke tulp’ winnen? Klik hier!

Kennis delen
Naast een workshop, demonstratie(s) en bollenmarkt komen er verschillende vakmensen langs die graag hun kennis met jou delen. Biologische bollenteler John Huibert legt je bijvoorbeeld alles uit over het belang van biologisch telen en onze tuin- en landschapsontwerper Gienus Reurink verklapt hoe jij met een beplantingsplan alles uit jouw tuin kunt halen.

Foto rechts door Aubrey Odom via Unsplash

Kun je niet wachten op de tips van Gienus Reurink? In deze blogpost lees je in het kort hoe je een beplantingsplan kunt maken!

Het programma
In het onderstaande programma zie je in één oogopslag wanneer welke expert aan het woord komt en wanneer welke activiteit plaatsvindt.

 09:30                   Inloop en ontvangst

10:00                   Welkomstwoord door parkmanager Jelle Minkema
Presentatie tuin- en landschapsontwerper Nina Abbing

10:15                   Lezing tuin- en landschapsontwerper Gienus Reurink
Workshop bloembollenlasagne

11:15                   Demonstratie plantmachine JUB Holland

11:35                   Presentatie biologische bollenteler John Huibert

11:55                   Ruimte voor vragen

12:30                   Einde

Foto links door Maarten van den Heuvel via Unsplash