ClimatAction
DecentWorkEconomicGrowth
GoodHealth
IndustryInnovation
Partnerships

Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag wordt er onder andere stilgestaan bij de vraag hoe we het milieu zo weinig mogelijk kunnen belasten. Voor onze CEO Douwe Snoek heeft duurzaamheid echter meer dan alleen met het milieu te maken: het begrip omvat volgens hem ook de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Geld geen motor
“Persoonlijk vind ik duurzaamheid een containerbegrip geworden. Mensen zien duurzaamheid als economisch verdienmodel. Geld is echter niet de motor van ons bedrijf. Ik vind het belangrijker dat onze werknemers zich gelukkig voelen in het team. Alleen dan kom je vooruit. Daarom is duurzaamheid voor mij het gesprek dat ik met onze werknemers voer: wat gebeurt hier nu, waarom doen we wat we doen en doen we dat nog wel goed?”

Innovatief bedrijf waardevoller
“Binnen ons bedrijf wil ik graag dat onze werkgroepen een paar keer per jaar nadenken over veranderingen: laten we de wereld schoner achter met datgene wat we doen of vervuilen we het juist? Als we als bedrijven het denkproces aanwakkeren en aanmoedigen, zul je een andere beleving zien op het gebied van duurzaamheid. Een innovatief bedrijf vind ik namelijk veel waardevoller dan een onderneming die alleen maar op geld stuurt.”

Geluk en welzijn werknemers
“We hebben nu een economie die is gericht op het bruto binnenlands product. Ik vind dat dit niet ten koste mag gaan van het geluk en welzijn van onze werknemers: ik stuur niet op winst, maar ik kijk naar optimalisatie op lange termijn. Ik ben bereid om de komende jaren minder winst te maken om zo’n slag te maken. Heel veel processen hebben we echter nog niet zo ingericht. Ik vind dat we in het bedrijfsleven vaak de menselijke maat vergeten. Met menselijke maat bedoel ik het gevoel van mensen: hoe ervaren werknemers bepaalde situaties?”

Ook werken in een bedrijf dat kijkt naar de menselijke maat in plaats van winstoptimalisatie? Solliciteer direct!

De uitgelichte afbeelding is gemaakt door Artem Podrez via Pexels.