De zomervakantie is voor velen begonnen. De coronaperikelen houden ons nog steeds bezig. Kunnen we wel op vakantie? Of is het toch beter om thuis te blijven? Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om tijdens de vakantie te genieten in je eigen tuin. En met onze tips wordt dat volop genieten in ‘Tuinesie’

Heel veel groen
Groen is een grote toevoeging in je tuin en geef je een heerlijk gevoel. En ook met beplanting kun je het vakantiegevoel naar boven halen. Houd je bijvoorbeeld van de Zuid Franse zon? Voeg lavendel toe aan je tuin en waan je in het heerlijke Zuid Frankrijk. Of voeg een mediterrane uitstraling toe met een olijfwilg. Ook geuren mogen niet ontbreken in een tuin. Denk bijvoorbeeld aan rozemarijn en salie. Deze geuren laten je heerlijk wegdromen. Deze kruiden kun je natuurlijk ook gebruiken voor een gerechten met een buitenlands tintje. Dit is natuurlijk de perfecte manier om je helemaal onder te dompelen in je favoriete vakantiebestemming.

Verkoeling
Net zoals op tropische vakantiebestemmingen, kan het in Nederland behoorlijk warm worden. Zoek daarom verkoeling in eigen tuin. De beste verkoeling is natuurlijk een heerlijke schaduwplek onder een boom, maar heerlijk vertoeven in een overkapping kan natuurlijk ook. Heb je wel eens gedacht aan een buitendouche? Het zorgt voor verkoeling en is tegelijkertijd ook nog een leuke blikvanger in je tuin.

 

Op ontdekkingsreis
Ga op ontdekkingsreis in je eigen tuin en spot insecten, vogels, kikkers en misschien wel egels. Je kunt ze allemaal vinden in je eigen tuin of in een dichtbijgelegen park. In de gemiddelde Nederlandse tuin lopen heel wat verschillende soorten dieren rond. Ook al lijkt het misschien heel normaal: de dieren in jouw tuin zijn heel bijzonder en hebben allen hun typerende eigenschappen. Bekijk planten en dieren eens van dichtbij met bijvoorbeeld een vergrootglas. Zie jij ook de schoonheid van de natuur?

Voor de echte avonturier
Ben je een echte avonturier? Zet dan je tent op in de tuin en gebruik al je zintuigen. Want ook ’s nachts gebeurt er van alles in je tuin. Hoor, zie en beleef je tuin in het donker. Mocht het te warm zijn voor een tent, slaap dan eens onder de sterrenhemel. Dat is pas echt genieten van de natuur.