Elk seizoen kun je genieten van je tuin. In deze blogpost geven we vijf tips hoe jij de herfst kunt vieren in eigen tuin!

In de tuin genieten van de herfst, kan dat wel?!
We horen je al denken: in de herfst zit ik binnen! Het kan hard waaien, regenen, koud zijn en hierdoor ziet je tuin er misschien niet erg uitnodigend uit. Toch kan buiten vertoeven in dit kleurrijke seizoen heerlijk zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat je élk seizoen van je tuin kunt genieten. Zie je het nog niet helemaal voor je? Laat ons het plaatje schetsen!

1) Plaats herfstplanten
Een nieuw seizoen betekent dat je je tuin weer op een hele nieuwe manier kunt aankleden. Er zijn genoeg bloemen en planten die tijdens de herfst prachtige kleuren en tinten krijgen die jouw tuin een warm gevoel geven. Plant bijvoorbeeld een fraaie, paarse herfstaster, die tegelijk vlinders en bijen in je tuin lokt. Of wat dacht je van een zilverkaars of blauwe monnikskap? Breng siergrassen aan om jouw tuin helemaal herfstklaar te maken. Ook wij kunnen je hierbij helpen; neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

2) Zorg voor een fijn zitgedeelte
Zoals in de inleiding al is genoemd, kunnen er in de herfst een aantal complicaties zijn waardoor jij misschien niet meteen op het idee komt om buiten te zitten. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om een aangenaam zitgedeelte te creëren!

Tijdens de herfst kan het weer flink tekeergaan. Last van wind? Plaats bomen of beplanting om je zitgedeelte heen om dit te verminderen. Te koud in je tuin? Haal een vuurkorf of buitenhaard in huis, waar je overigens het hele jaar plezier van hebt. Heb je een overkapping in je tuin? Geniet dan ook tijdens regenval van je buitenruimte. Haal er kussentjes en dekentjes bij voor een nog comfortabelere zitplaats. Maak het uiterst gezellig door verlichting aan te brengen of kaarsjes aan te steken.

3) Bereid een warm drankje
Creëer meer sfeer en gezelligheid tijdens de herfstdagen door een warm drankje te bereiden. Neem een vers stukje gember en snijd er een paar dunne plakjes van. Voeg deze samen met enkele sinaasappelpartjes en drie tot vier kruidnagels toe aan een glas. Giet heet water over de ingrediënten en geniet van een heerlijke sinaasappelthee die smaakt naar het najaar.

4) Maak herfstdecoraties
Wat is er leuker dan decoraties die jij zelf hebt gemaakt? Herfstdecoraties kunnen een nog knusser gevoel geven en je kunt er extra van genieten wanneer jij deze zelf hebt geknutseld. Maak bijvoorbeeld een herfstkrans met prachtige rode, gele en bruine blaadjes en hang hem op aan een deur of schutting. Of doe waxinelichtjes in een glazen potje samen met wat eikeltjes. Of decoreer grote herfstbladeren met glitters en leg deze in een glazen schaal. Maak het af met kastanjes, takjes en gedroogde bloemen en je hebt een prachtig herfststukje!

Let op: voeg geen bladeren toe aan de waxinelichtjes i.v.m. brandgevaar!

5) Geniet van de buitenlucht
Tijdens de herfst ervaren we, na de zomer, een vermindering van zonlicht. Dit heeft bij veel mensen invloed op het humeur en sommigen ervaren tijdens deze overgang in seizoenen nog wel eens stress. Daglicht en buitenlucht is het perfecte medicijn hiervoor! Wandel eens door je tuin en zie hoe de herfst de buitenwereld verandert. Luister naar de knisperende bladeren onder je voeten en adem de verfrissende lucht in. Stap uit je dagelijkse bezigheden en geniet van de rustgevende momenten die de herfst te bieden heeft.

Dus, zie je het al voor je? Een buitenplek waar je tijdens de herfst elke dag wil bivakkeren, en dat aan huis! Plaats decoratie, pak een warm drankje erbij en geniet van de frisse buitenlucht op jouw comfortabele zitplekje. Fijne herfst!