Houd je van zwemmen en wil je dit het liefste in je eigen tuin doen? Dan kun je een zwembad of zwemvijver in de tuin aanleggen. Maar welke kies je? Zwembad of zwemvijver? Wij zetten de verschillen voor je op een rijtje.

De unieke kenmerken van een zwemvijver
Lekker zwemmen in je eigen tuin, wie wil dat nou niet? Een zwemvijver is een vijver die zo is ingericht dat je erin kunt zwemmen, inclusief beplanting in en om de vijver. Zo zwem je op ooghoogte van waterlelies en geniet je van de biodiversiteit. De natuurlijke uitstraling van een zwemvijver is een van de grote pluspunten in vergelijking met een traditioneel zwembad. Zwemvijvers ogen ieder seizoen mooi!

Geniet van natuurlijke vormgeving en uitstraling
Een zwemvijver biedt veel mogelijkheden qua vorm en oppervlak. Zo kan een zwemvijver naar wens worden ontworpen, passend bij jouw stijl en tuinbeleving. Kies bijvoorbeeld voor strakke vormen of juist voor natuurlijk en organisch. Daarmee kun je de zwemvijver helemaal laten opgaan in jouw tuin en de natuur of juist laten opvallen met bijzondere vormen. Ook kun je er prachtige terrassen en vlonders bij laten aanleggen. Met een zwemvijver heb je het hele jaar een mooie natuurlijke waterpartij in de tuin, ook als je er niet in kunt zwemmen. Een natuurlijke zwemvijver kan bij vorst in de winter zelfs dienen als schaatsbaan(tje).

Onderhoud van een zwemvijver
Een zwemvijver vraagt ander onderhoud dan een traditioneel zwembad. Het water van een zwemvijver hoef je bijvoorbeeld niet te verversen. Ander belangrijk verschil is dat in een zwemvijver geen chemicaliën en chloor worden toegepast. Zwemvijvers worden op volledig natuurlijke wijze gezuiverd met planten, natuurlijke bacteriën en filters. Wel moet je periodiek onderhoud doen. Heb je liever geen omkijken naar onderhoud? De specialisten van Snoek Puur Groen voeren dit graag voor je uit.


De voordelen van een zwemvijver

  • De aanleg van een zwemvijver is, afhankelijk van de uitvoering, goedkoper dan een zwembad
  • Een zwemvijver biedt veel mogelijkheden qua vormgeving
  • Een zwemvijver is milieuvriendelijk


Zwemvijver laten aanleggen?
Overweeg je een zwemvijver aan te laten leggen? Of wil je een traditioneel zwembad in jouw tuin ombouwen naar een natuurzwembad? Het is allemaal mogelijk. Het ontwerp en de aanleg vergen deskundige kennis en daarom is het verstandig om vakmensen mee te laten kijken. Neem contact met ons op voor een afspraak en een advies op maat.

Lees verder over de 5 voordelen van zwemvijvers