Thuiswerken in je tuin

Door de uitbraak van het coronavirus werken honderdduizenden Nederlanders vanuit huis. En dat bevalt de meerderheid goed. Maar hoe fijn zou het zijn als je dat tijdens mooi weer dagen ook nog vanuit je eigen tuin kunt doen? Of je dat nou vanuit een tuinhuis of lekker vanaf het terras doet, dat maakt niet uit. Uit onderzoek blijkt dat dit vele voordelen heeft voor zowel je gezondheid als je productiviteit. Wij geven je praktische tips om heerlijk vanuit je eigen tuin goed en gezond te kunnen werken.

Wanneer je vanuit je tuin thuis werkt, ervaar je werken als minder stressvol. Dit komt omdat we ruimte en natuur associëren met zuurstof en vrijheid. Ook geniet je meer van werken in de buitenlucht en daarnaast bevorderd het de creativiteit en inspiratie. Uit onderzoek blijkt zelfs dat mensen die de natuur dichtbij ervaren, meer energie hebben en beter kunnen slapen.

#Tip 1
Zorg voor een tuin met veel beleving. Geurende en kleurende bloemen, ritselende siergrassen en bomen en struiken waar je fruit van kunt plukken, zorgen dat al je zintuigen worden geprikkeld. Door te kunnen zien, ruiken, proeven en horen krijg je rust in je lijf en dat is goed voor zowel je gezondheid als je productiviteit. En met een all season tuin kun je het hele tuinseizoen genieten. Zelfs als je in de winter weer lekker knus in huis gaat werken, zijn er prachtige silhouetten zichtbaar. Ook dan kun je genieten van geweldig groen!

#tip 2
Maak af en toe een wandeling door je tuin. Zo blijf je in beweging. Pluk voor de nodige rek en strek oefeningen, af en toe wat onkruid weg. Zo blijft niet alleen je lichaam, maar ook je tuin in top conditie.