Heb je besloten om een zwemvijver aan te leggen? Daar ga je veel plezier aan beleven! Met een zwemvijver combineer je het beste van twee werelden. Je beschikt over een zwembad waar je lekker in kunt zwemmen én een prachtige vijver met natuurpracht waar je alle seizoenen van geniet. Zwemvijvers zijn er in allerlei soorten en maten. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een zwemvijver die bij jou past. We helpen je graag bij ontwerpen van een uniek plan.

Van ontwerp tot aanleg
Welk type zwemvijver past bij mij? Dat is een belangrijke vraag om over na te denken. Ben je een natuurmens dat houdt van veel plantendiversiteit, organische vormen en vind je het leuk om zelf ook met de vijver bezig te zijn? Een natuurlijke zwemvijver sluit dan het best aan bij jouw wensen. Hou je meer van een strak bad dat veel zwemplezier biedt en waar biodiversiteit minder belangrijk is? Dan kun je beter kiezen voor een natuurzwembad. Uiteraard kunnen we je daarin adviseren. We komen graag bij je langs om jouw voorkeuren te bespreken en te kijken wat er mogelijk is in jouw tuin. Alvast een tip om op voorhand uit te zoeken: kijk of een zwemvijver is toegestaan volgens het bestemmingsplan dat geldt voor jouw locatie.

Aan de slag!
Aan de hand van jouw keuzes en wensen maken we een voorstel, dat we vervolgens aan je presenteren. Ben je helemaal tevreden? Dan kan de aanleg van de zwemvijver beginnen. We zetten de werkvoorbereiding in gang, verrichten vulwateronderzoek, maken een werkplan en plannen het project in. Indien nodig, doen we een KLIC-melding zodat we weten waar kabels en leidingen liggen. Als bronbemaling nodig is, doen we een melding voor grondwateronttrekking.

Onderhoud
Een zwemvijver heeft regelmatig onderhoud nodig. Bij de oplevering van de zwemvijver ontvang je van ons een onderhoudsadvies, inclusief een logboek waarin je het onderhoud kunt bijhouden. Wil je het onderhoud liever uitbesteden? Wij kunnen deze zorg uit handen nemen.

Bewezen kwaliteit
Met een zwemvijver, aangelegd door Snoek Puur Groen, neem je een duik in een vijver van bewezen kwaliteit. Onze zwemvijvers voldoen aan de FLL-richtlijnen en worden geleverd met certificaat: hét bewijs dat de vijver voldoet aan de gestelde eisen.

Deskundig advies nodig
Heb je hulp nodig bij de keuze en aanleg van jouw zwemvijver? Onze specialisten helpen je graag verder. Met deze expertise maken we de zwemvijver een perfect onderdeel van jouw tuin. Meer weten? Neem contact met ons op.

We werken samen met Gardenswimm, lees meer