Midden in de bosrijke heuvels van Zuid-Limburg wordt gebouwd aan vakantiepark Roompot Gulpen. In juli worden de deuren geopend. Voor de aanleg van dit park was uitdunning van het groen nodig, waardoor er veel hout vrij kwam. Zonde om niets mee te doen, vonden Hout van je Stad, RH Interieurs en Snoek Puur Groen, drie van de preferred suppliers van Roompot Holliday Retreats. Door multidisciplinair te denken en de verbinding tussen betrokken partijen te zoeken is het vrijgekomen hout straks allemaal terug te vinden in het interieur van de nieuwe cottages op het park.

Ruim 10 kuub hout kwam er vrij op de bouwlocatie van Roompot Gulpen. Prachtig hout van de eik, kers, berk en haagbeuk. Het gezaagde hout is ondertussen gedroogd en de eerste planken zijn geschaafd.  “Een mooi statement”, vertelt Danny de Vries van Snoek Puur Groen: “Het is een mooie en duurzame gedachte dat het gerooide hout in de cottages wordt verwerkt. Bomen die anders worden versnipperd of verkocht in de handel krijgen nu nog een heel nieuw leven. Bovendien heeft het hout geen lange afstand afgelegd naar zijn bouwbestemming.”

Uniek
Het hout is terug te vinden in de schuifdeuren van het restaurant, er worden deurpanelen van gemaakt, fronten voor de keukens en snijplanken. Van het kersenhout zijn zelfs cadeaukistjes gemaakt, als kerstgeschenk voor relaties. Ook worden er een aantal statement cottages gebouwd. Dit zijn cottages die het bijzondere gebied weerspiegelen waar het vakantiepark zich bevindt, de genius loci. Elk park heeft zijn eigen thema’s. Binnen één van de thema’s voor park Gulpen worden de wanden bekleed met gerooid hout.

Elk meubelstuk, deur of product wat wordt gemaakt krijgt een QR code. Wanneer je deze scant, zie je precies waar het hout vandaan komt: waar de boom bijvoorbeeld stond, wat voor hout het is en hoe lang de boom er heeft gestaan. Zo krijgt het hout een verhaal en zit er een prachtige circulaire gedachte achter.

Galerij van dit artikel