DE WEEK VAN DE CIRCULAIRE ECONOMIE

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. Inspirerende voorbeelden krijgen een podium, pioniers ontmoeten elkaar, succesfactoren en uitdagingen worden besproken.

Circulaire Koplopers VepaDrentea en Snoek Puur Groen in beeld

Waarschijnlijk hebben velen van u onlangs het nieuws voorbij zien komen: VepaDrentea lanceert als eerste ter wereld een collectie stoelen met een kuip van een uniek biomateriaal gemaakt van hennep en hars die beide volledig biologisch, plantaardig en recyclebaar zijn. De hennep is afkomstig uit het Greenfield: Een braakliggend terrein van 2,5 hectare groot, waar nieuw stedelijk natuur is gerealiseerd door Snoek Puur Groen. Hier komt de hennep ook vandaan. Een prachtig voorbeeld van gezamenlijk experimenteren in de keten met natuurlijke grondstoffen.

Tijdens een virtuele tour vertellen circulaire koplopers VepaDrentea en Snoek Puur Groen alles over deze ontwikkeling en over andere inspirerende voorbeelden. Zo wordt u meegenomen naar het Greenfield waar geëxperimenteerd wordt met unieke natuurlijke gewassen en ontdekt u mogelijkheden om een circulaire tuin te creëren.

De laarzen kunt u gerust in de schuur laten staan want u reist mee vanachter uw computer door de verschillende locaties. Johan van Tiel (van johanvantiel.nl) neemt u als host mee door het programma. Erik Luisman en Raphael Souhuwat (VepaDrentea) en Gienus Reurink (Snoek Puur Groen) geven op de verschillende locaties toelichting. Tijdens de tour is het mogelijk om vragen te stellen.

PROGRAMMA
Host Johan van Tiel neemt u mee door het programma.
15.50 uur: ‘Inloop’

16.00 uur: Welkom door Emile Suringar (Natuur en Milieufederatie) en Linda Meijer (GreenDrinks)

16.10 uur: Virtuele tour VepaDrentea met toelichting door Erik Luisman en Raphael Souhuwat

16.40 uur: Virtuele tour Snoek Puur Groen en Greenfield met toelichting door Gienus Reurink

17.10 uur: Afsluiting

Aanmelden
Gaat u ook mee op virtuele reis om een kijkje te nemen achter de schermen bij deze Circulaire Koplopers?
Meld u zich dan aan via onderstaande website

Een aantal dagen voorafgaand aan de virtuele tour ontvangt u van ons de link om in te loggen en de laatste praktische informatie.

Greenfield
Meer informatie over het Greenfield kunt u vinden op onze website