ClimatAction
DecentWorkEconomicGrowth
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
Partnerships
ResponsibleConsumption
SustainableCities

Op het terrein van Drentea hebben we ruim 2,5 hectare nieuw stedelijk natuur gerealiseerd met als uitgangspunt de verschillende functies van natuur: waterberging, biodiversiteit en duurzame grondstoffen. Er is een wadi aangelegd, een plek waar hemelwater kan infiltreren. Daar staat, na regenval, water in en dat trekt vogels aan. Daarnaast is er ruimte gemaakt voor paden en bloemrijke akker met een binnenrand van hennep. Het inzaaien van de hennep is met een reden gedaan. Hier wordt door Drentea meubelplaten van gemaakt voor onder andere bureaus, tafels en andere meubilair. Zo is het terrein niet alleen een groene oase, maar tegelijk een kleine proeftuin om te experimenteren met de productie van biobased meubels van Drentse bodem.

Galerij van dit artikel