Douwe Snoek is de eigenaar van Snoek Puur Groen. Een tijdje geleden deed hij mee aan de podcast ‘Hart voor zaken’ gehost door content marketing strateeg Cor Hospes. Hierin vertelt Douwe over zijn kijk op het ondernemerschap. In dit nieuwsbericht lichten we onderwerpen uit die in de podcast zijn besproken en deze vullen we aan met onze kijk op ons vak.

Doelgericht
Snoek Puur Groen is een hoveniersbedrijf gericht op het ontwikkelen van groen in de breedste zin van het woord. We werken aan projecten op, aan, in en rondom gebouwen. Tegenwoordig wordt de meerwaarde van natuur steeds meer ingezien. De impact is dan ook groot: het welzijn van mensen verhoogt en het draagt bij aan grotere doelen, zoals klimaatadaptatie en biodiversiteit.

Belevingsgericht
Natuur is echter niet alleen groen, maar allerlei kleuren. Sneeuw is wit, hout is bruin, lucht en water is blauw. Verandering van de seizoenen is natuurlijk. De beleving van een buitenruimte verandert dus ook elke drie maanden. Voordat een project wordt uitgevoerd, luisteren en kijken we hier aandachtig naar.

Omgevingsgericht
Naast de seizoenen kijken we ook naar andere factoren, zoals: wat zijn de behoeften van de gebruikers? Wat functioneert goed op de plek? Wat betekenen gemaakte keuzes voor de toekomst van de plek? Door dit te doen, vergroot de waarde van de plek.

Mensgericht
Een waardevolle buitenruimte creëren begint bij de mens. Eerder benoemden we de behoeften van de gebruikers al. Naast de gebruikers spelen ook onze medewerkers een grote rol in dit proces. Individuele passie en zelfontwikkeling is van belang om binnen een geheel te komen tot succes. Door gebruikers en medewerkers centraal te zetten, vertalen we de kern naar prachtige projecten.

Welzijnsgericht
In veel bedrijven wordt er gestuurd op financiële cijfers. Wij vinden dat welzijn ook een meetpunt moet zijn naast de economische parameter. Geld is namelijk niet de enige drijfveer van medewerkers. Men wil ook gelukkig zijn op het werk.

Communicatiegericht
Als leidinggevende moet je een anker zijn voor de medewerkers en het bedrijf. De zachte kant wordt vaak onderbelicht in managementtools. Wat hierbij wordt vergeten is als een medewerker niet lekker in z’n vel zit, hij niet productief is. Daarom is praten en vertrouwen zeer belangrijk.

Wil je meer weten over de succesvolle en menselijke bedrijfsvoering van Snoek Puur Groen? Beluister de podcast ‘Hart voor zaken’ hier of op Spotify.