Het najaar is begonnen! Deze week doet officieel de astronomische herfst zijn intrede. Ondanks de hoge temperaturen van deze week zou je hier nog helemaal niet bij stil staan, maar het is weer tijd voor de najaarsbeurt voor uw tuin.

Genieten in uw tuin
Wilt u uw tuin weer helemaal tip top in orde hebben voor de winter? Wij zorgen graag voor een winterbeurt, zodat u ook in de herfst- en winterperiode optimaal kunt genieten van geweldig groen! Onze professionals weten wanneer de bomen of heesters gesnoeid moeten worden, hoe het gazon winterklaar gemaakt moet worden en hoe vorstgevoelige planten beschermd kunnen worden tegen vorst.

Wat kunnen we voor u betekenen?
Er is veel te doen in een tuin en om deze klaar te maken voor de naderende winterperiode. Hierbij valt te denken aan de volgende werkzaamheden:
– onkruid verwijderen;
– najaarsbemesting van het gazon;
– terugsnoeien van overhangende takken;
– schoonmaken van de vijver;
– Bollen planten;
– borders een goede update geven en eventuele kale plekken aanvullen met nieuwe planten.

Hoe groen is uw tuin?
Check het met de Nationale Tuincheck app

Na het energielabel voor huizen, is er nu ook een duurzaamheidslabel voor de tuin. Is uw tuin al voorbereid op het nieuwe klimaat? Is het een prettige plek voor mens en dier? U kunt het checken met deze app.

De Nationale Tuincheck is een gratis app die u eenvoudig door een aantal vragen over uw tuin leidt. Bijvoorbeeld: hoe gaat u om met de bodem? Hoe bestrijd u ongewenste insecten en planten? Wat voor tuinafscheiding heeft u? Op basis van de antwoorden wordt een score berekend, van A (heel goed) tot G (werk aan de winkel!) Aan de hand van de uitslag kunnen wij u een inspirerend plan van aanpak bieden, waar soms met geringe aanpassingen u al een wereld van verschil ziet. Want juist in het najaar is het beste om duurzame aanpassingen in uw tuin te verrichten. Wilt u slagen maken met het verduurzamen van uw tuin? Maak dan een afspraak met een van onze groenprofessionals.

Grijp elk vrij moment aan om naar buiten te gaan

Naast een najaarsbeurt voor een perfect verzorgde tuin voor het gehele seizoen, is er genoeg te doen en te beleven in de tuin. Wij geven een aantal doe-tips voor de herfst- en wintermaanden.

1. Buitenkraan
Tap en sluit de buitenkraam af. IJs zet immers uit, ook in de leidingen.

2. Vogelhuisjes
Maak de vogelhuisjes schoon. Tijdens koude nachten vinden vogels het fijn om hier te overnachten.

3. Help egels de winter door
Egels houden hun winterslaap in een winternest, dat wordt gemaakt van droge bladeren. Meestal doen ze dit onder een heg, een stapel houtblokken of bijvoorbeeld onder een schuurtje. Het is belangrijk dat er voldoende plekken zijn voor egels om te overwinteren. Egels houden van een dak boven hun hoofd. Maak dus tuinen en plantsoenen niet helemaal kaal voor de winter, maar laat bladeren en takken liggen. Hieronder kunnen egels een nest maken.

4. Vergeet niet te genieten
Een tuin is het gehele jaar voorzien van interessante kleuren en vormen. Als de ene bloem is uitgebloeid, begint de andere weer. Tuinen in de herfst en winter laten prachtige silhouetten zien.

Wilt u ook in de herfst- en winterperiode genieten van puur groen? Maak direct een afspraak met een van onze groenprofessionals voor een najaarsbeurt.