Een groep studenten van de opleiding Bloem & Styling van Aeres MBO Leeuwarden versiert op donderdag 9 december kerstbomen voor verschillende organisaties in Noord-Nederland. Dit initiatief is tot stand gekomen via het netwerk van De Groene Hotspot Noord. Aeres MBO Leeuwarden en Snoek Puur Groen zijn twee actieve partners in dat netwerk. Planting Power sluit actief aan. Door deze samenwerking leren studenten om met echte projecten en opdrachtgevers te werken.

Zakelijke klanten
Hoveniersbedrijf Snoek Puur Groen heeft veel zakelijke klanten in Noord-Nederland en koppelde deze via De Groene Hotspot Noord aan de groep studenten van de opleiding Bloem & Styling. Zij gaan op donderdag 9 december aan de slag om kerstbomen te versieren bij verschillende organisaties zoals Omrop Fryslân. Specialist binnenbeplanting Planting Power verzorgt de kerstbomen en de versiering.

Belangrijke samenwerking
De toegevoegde waarde van de samenwerking is dat de groep studenten leert om te werken met echte projecten en echte opdrachtgevers. Bijvangst in dit geval is dat de groep studenten het groene vak promoot. Dat groene vak is enorm in ontwikkeling, alleen al als je kijkt naar de Global Goals en de wens om de wereld verder te vergroenen. Docent Esther van Zandbergen van de opleiding Bloem & Styling is erg blij met de samenwerking: “Ik vind het geweldig dat onze studenten de kans krijgen om aan zo’n groot project mee te mogen werken. Zo kunnen ze alvast zien hoe het in de werkelijkheid gaat.”

Warm gebaar in live-uitzending ‘Goeiemiddei’ van Omrop Fryslân
De opleiding Bloem & Styling beperkt zich niet alleen tot binnengroen: de groep studenten houdt zich ook bezig met bloemschikken. Studenten Froukje Altenburg en Hinke van der Boon maken op vrijdag 10 december in de live-uitzending ‘Goeiemiddei’ van Omrop Fryslân kerststukjes. Luisteraars kunnen iemand opgeven die een kerststukje verdient. Projectleider Groene Hotspot Daniël Oord ondersteunt de live-uitzending door te vertellen over groene opleidingen.