Het kunstwerk werd in 2022 van zijn plek gehaald aan de Rengerslaan, toen daar de parkeerplaats opnieuw werd ingericht. Het belandde in de opslag van Snoek Puur Groen aan de Biensma in Grou. NHL Stenden heeft de Mannen van Staal vorig jaar opdracht gegeven om het kunstwerk op te knappen en Elzinga het vervolgens van een mooie verflaag voorzien.

Met behulp van GIS (Geografisch Informatie Systeem) hebben we de exacte locatie voor het kunstwerk bepaald en via animatie laten zien hoe het eruit kwam te zien.

De herplaatsing was een hele klus omdat het kunstwerk uit meerdere delen bestaat en in zijn geheel op paal gelast moest worden. Er kwam zelfs een tweede kraan van Schot aan te pas. Uiteindelijk staat het kunstwerk van Auke de Vries weer op een mooie plek. De komende tijd zullen we het gebied rondom het kunstwerk weer netjes in orde brengen.