Het voorjaar is begonnen!

Vorige twee weken geleden stonden we massaal op de schaatsen. Deze week genieten we van warm voorjaarsweer. Deze Sneeuwklokjes en krokussen die al met hun kopjes boven de grond komen en bomen en struiken die al knoppen hebben. Het voorjaar begint. Tijd om ook de tuin onder handen te nemen.

Genieten in uw tuin

Wilt u uw tuin weer helemaal klaar voor het nieuwe tuinseizoen begint? Wij zorgen graag voor een voorjaarsbeurt, zodat u optimaal kunt genieten van geweldig groen! Bij een voorjaarsbeurt kunt u onder andere denken aan het bemesten van de tuin, verticuteren van het gazon, het snoeien van bijvoorbeeld heesters en het verwijderen van de groene aanslag op de tegels. Wanneer wij uw tuin onderhouden, verkeert uw tuin altijd in topconditie. Wilt u meer informatie over een voorjaarsbeurt van uw tuin?

 

Grijp elk vrij moment aan om naar buiten te gaan

Naast een voorjaarsbeurt voor een perfect verzorgde tuin voor het gehele seizoen, is er genoeg te doen en te beleven in de tuin. Wij geven een aantal doe-tips voor het voorjaar.

1: Hang nestkastjes op voor vogels
Hang de nestkastjes op een rustige plek op, zodat de vogels zich veilig voelen en naar binnen durven. Dus niet direct naast het terras, als u daar in het voorjaar zelf gaat zitten.

2. Zomerbollen 
Koop alvast zomerknollen, zoals Dahlia, Gladiolus en Crocosmia. Als de kans op nachtvorst is verdwenen, mogen ze de grond in. Zomerbollen zorgen al deze zomer voor een mooie kleurrijke beleving. Mooi meegenomen is dat u hiermee ook de biodiversiteit stimuleert.

3. Composthoop
Maak plaats voor een composthoop in je tuin. Je tuin hergebruiken is natuurlijk een duurzaam idee. De voordelen:
– Minder afval
– Gratis voeding

4. Snoei geen bollen
Narcissen, tulpen en krokussen moet u niet snoeien na de bloei. Bij de bollen laat u het loof er aan zitten en afsterven. Op deze manier slaat de plant energie uit het loof op in de bol. Hierdoor zal hij volgend jaar ook weer bloeien. Haalt u het loof er wel af, wat vaak voorkomt bij bollen die in het gras staan en afgemaaid worden, dan wordt de bloei minder en uiteindelijk sterft de plant af.

5. Kalk voor borders en gazon
Kalk zorgt ervoor dat de grond aanzienlijk minder zuur is. Daarnaast wordt de structuur van de grond verbeterd met het strooien van kalk. Het is dus belangrijk om eerst kalk te strooien en daarna pas te gaan bemesten. Doe dit ook niet op dezelfde dag. Hier dient ongeveer twee weken tussen te zitten, mits het heeft geregend. Het is belangrijk dat de kalk voldoende gelegenheid krijgt om opgenomen te worden. Dit gaat beter op regenachtige dagen dan op zonnige en droge dagen.

6. Warm welkom voor wilde bij
Wilt u een tuin waar de wilde bij zich welkom voelt? Plant nu vaste planten waar u dit kleine beestje mee aantrekt, zoals knikkend nagelkruid en nachtviolier.

Heeft u geen groene vingers, maar wilt u wel genieten van een goed verzorgde tuin? Onze vakmensen staan voor u klaar. Natuurlijk stemmen we de benodigde werkzaamheden af op uw tuin.

Wilt u een voorjaarsbeurt voor uw tuin plannen? Neem dan contact met ons op.