Hoe groen is uw (bedrijfs)tuin?
Check het met de Nationale Tuincheck app

Na het energielabel voor huizen, is er nu ook een duurzaamheidslabel voor (bedrijfs)tuinen. Is uw (bedrijfs)tuin al voorbereid op het nieuwe klimaat? Is het een prettige plek voor mens en dier? U kunt het checken met deze app.

De Nationale Tuincheck is een gratis app die u eenvoudig door een aantal vragen over uw tuin leidt. Bijvoorbeeld: hoe gaat u om met de bodem? Hoe stimuleert u de biodiversiteit? Wat voor tuinafscheiding heeft u? Op basis van de antwoorden wordt een score berekend, van A (heel goed) tot G (werk aan de winkel!) Aan de hand van de uitslag krijgt u tips via de app. Wij helpen u graag om met deze tips uw tuin duurzamer te maken. Wij bieden u aan de hand van de verkregen tips een inspirerend plan van aanpak, waar soms met geringe aanpassingen u al een wereld van verschil ziet.

Download hier de Nationale Tuincheck app

NL Tuinlabel Certificaat

Heeft u de Nationale Tuincheck gedaan, de indicatieve scores ontvangen en adviezen opgevolgd? Dan komt u in aanmerking voor een NL Tuinlabel Certificaat, met de officiële duurzaamheidsscore. Dit bewijs kan waarde hebben bij bijvoorbeeld de verkoop van uw woning, het aanvragen van een groene hypotheek of heeft een MVO waarde.

Daarnaast draagt u direct ook nog bij aan de inmiddels welbekende Sustainable Development Goals 11, 13 en 15.

   

De Nationale Tuincheck is een onafhankelijk, non-commercieel initiatief van NL Greenlabel. Wij zijn uiteraard blij met initiatief en dat we partner zijn.