Nathalie Kramers, wethouder Gezondheid van de Gemeente Leeuwarden heeft op woensdag 3 april 2024 ‘De Grienscape’ geopend. Dit is een groener gemaakte plek op het Kennisplein tussen de NHL Stenden-gebouwen in Leeuwarden. Samen met Douwe Snoek is de laatste boom in het project geplant.

Studenten werkten samen met Snoek Puur Groen

Vanuit de minor Placemaking van de NHL Stenden-opleiding Leisure & Events Management was dit een real life opdracht. Studenten ontwikkelden, experimenteerden, testten en stelden bij. Passend bij het Design Based Education-onderwijsconcept van NHL Stenden. Met Snoek Puur Groen werden de plannen realiteit. Douwe Snoek, DGA van Snoek Puur Groen: “Fantastisch dat we hebben kunnen experimenteren en samenwerken met studenten aan De Grienscape. Een project waar ontspanning, gemeenschapszin en sociale aspecten samenkomen.”

Groen draagt positief bij aan welzijn en klimaat

Tot voor kort werd het kennisplein nog aangemerkt als hitte zone, door het vele aanwezige beton. NHL Stenden heeft hier de eerste duurzame verbeteringen in aangebracht met het plaatsen van 210 bomen in 70 voormalige BOSK-bakken. De hogeschool is samen met Snoek Puur Groen en de Gemeente Leeuwarden een stap verder gegaan met het vergoenen van het gedeelte naast Molen De Eendragt. Hier was nog weinig groen, terwijl groen juist positief bijdraagt aan het welzijn van de mens en de temperatuur van de aarde.

Galerij van dit artikel

Grienscape
Grienscape
Grienscape
Grienscape
Grienscape
Grienscape
Grienscape
Grienscape
Grienscape
Grienscape