Het mooie weer staat voor de deur. Dit is hét perfecte moment om jouw tuin weer op orde te maken. In de afgelopen jaren is jouw tuin waarschijnlijk steeds belangrijker voor je geworden: je werkt, woont en ontspant er. Wil jij dit jaar jouw buitenruimte helemaal updaten met de tuintrends van 2022? Lees dan snel door, want we hebben de beste voor jou op een rijtje gezet. De trends zijn geschikt voor tuinen in alle soorten en maten. 

#1 Kleurgebruik in de tuin
De trendkleur in de tuin is en blijft groen. Naast de kleur groen zijn aardetinten zoals bruin, zand, terracotta, beige en taupe in 2022 ook een grote trend. Zorg ervoor dat jouw tuin voldoende gevuld is met groen, zoals: planten, heggen, gras en bloemen. Een groene buitenruimte draagt zowel bij aan een fijn gevoel als biodiversiteit. Laat deze tinten terugkomen door middel van  accessoires en een schutting of tuinhuisje. Hoewel de aardetinten dit seizoen helemaal in de mode zijn, blijft het  belangrijk om elementen van kleur terug te brengen. Dit zorgt ervoor dat de tuin helemaal tot leven komt. Denk hierbij aan kleurrijke bloemen, kussens, vazen of andere accessoires.

#2 Zitplaats en werkplek
De afgelopen jaren is het een steeds normaler geworden om thuis te werken. Dit heeft ervoor gezorgd dat de tuin belangrijker is geworden dan ooit. Tegenwoordig werk en rust je in de tuin en vier je er vakanties en vrije dagen. Om deze redenen is het essentieel dat jouw tuin voorzien is van een zitplaats en een werkplek. Maak bij het creëren van een zithoek gebruik van ronde en organische vormen. Dit kun je terug laten komen aan de hand van accessoires of meubels. Realiseer daarnaast een werkplek op een rustige plek in je buitenruimte. Zorg ervoor dat je middenin de natuur zit of uitzicht hebt op groen. Werken in een groene omgeving zorgt voor minder stress, meer creativiteit, productiviteit en concentratie.

#3 Hergebruiken en duurzaamheid
Duurzaamheid en het hergebruiken van materialen staan hoog in het vaandel. Tijd om hier in 2022 op te letten. In de tuin zien we steeds vaker hergebruikte materialen, zoals hout. Naast dat hergebruikte materialen langer meegaan, zijn ze ook kostenbesparend. Bij Snoek Puur Groen hechten we waarde aan het hergebruiken van materialen. Wil je weten hoe Snoek Puur Groen haar steentje bijdraagt aan circulariteit? Lees dan dit artikel. Op het gebied van duurzaamheid is er nog een tuintrend: vintage accessoires. Hoog tijd om je vintage spullen van zolder af te halen of langs een tweedehandswinkel te gaan en items te scoren.

#4 Eten in de tuin
Moestuinen worden steeds vaker gespot in tuinen. Deze trend blijft zich voortzetten in 2022. De combinatie van groenten, kruiden en bloemen zorgt voor een mooi beeld en lekker en gezond eten. Daarnaast zorgen de moestuinen, bloemen en kruiden ook nog eens voor meer biodiversiteit. En tot slot: iets beters dan eten uit eigen tuin is er niet, want eigen groentes zijn verser, rijper en leveren meer smaak op. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en de moestuin te realiseren in jouw tuin. Ook op het gebied van de moestuin zijn er in 2022 trends. Zo hoeft de moestuin niet standaard op de grond geplaatst te worden, maar is het ook mogelijk om een verticale moestuin te nemen. Bij een verticale moestuin worden de planten in een hanger of bak geplant. Het voordeel hiervan is dat je makkelijk groenten kunt verbouwen op een schutting of balkon.

Wil jij deze trends direct kopiëren naar jouw tuin, maar heb je geen idee hoe? Neem dan contact met ons op, we denken mee en helpen graag!