Een nieuwe groen beleving bij Aegon

Van Aegon Leeuwarden kregen we de opdracht om een bedrijfstuin te ontwerpen, passend bij de omgeving, met ruime parkeergelegenheden voor zowel auto als fiets en een plek voor medewerkers te creëren voor ontspanning, om te lunchen en elkaar te ontmoeten.

Daarnaast is circulair het sleutelwoord wat in de gehele bedrijfstuin terug te vinden moet zijn. Dit betekend dat er zoveel mogelijk wordt hergebruikt. Zo worden alle verhardingen, banken, putten hergebruikt en hemelwaterafvoerbuizen worden weer benut. Op deze manier wordt er zo weinig mogelijk afval gecreëerd en dat is ontzettend goed voor het milieu. Uiteraard worden er ook nieuwe duurzame producten toegevoegd.

Danny de Vries, Tuin- en landschapsontwerper van Snoek Puur Groen vertelt: “Het ontwerp voor Aegon is een duurzame buitenruimte met een eigen identiteit. Elke hoek op het terrein beleef je op een eigen unieke manier. De bedrijfstuin heeft een hoge belevingswaarde door de keuze van beplanting en materiaal. Het hele jaar door is er een belevingswaarde (bloei, herfstkleur, wintersilhouet). Het cortenstaal heeft een warme uitstraling dat een contrast geeft met de sobere kleuren van de omliggende bebouwing. De robuuste materialen passen bij de maat en schaal van de plek. Door gebruik van strakke lijnen zijn deze ingangen gemakkelijk te vinden en is de hoofdingang duidelijk zichtbaar. De entree word extra benadrukt door de hergebruikte stenen met een afwijkend formaat ten opzichte van het plein.” Inmiddels zijn we gestart met de aanleg.