Samen met Grou gaan we groener

De Operatie Steenbreek-campagne gaat op zaterdag 2 juni van start. Van 10.00 tot 14.00 is een informatiestand over Operatie Steenbreek te vinden bij Woonzorgcentrum Friesmastate.

Onder het motto: ‘Samen gaan we groener’ wordt in samenwerking met Grou 2030 en Snoek Puur Groen het dorp wakker geschud. Onder de muzikale begeleiding van muziekgroep Volk trekt een stoet het dorp in om inwoners te enthousiasmeren hun tuin (nog) groener te maken. Deze zaterdag kan iedere inwoner van Grou een tegel inruilen voor een plant. Tevens maakt iedere deelnemer kans op een tuinontwerp van Snoek Puur Groen. Op deze manier wordt Operatie Steenbreek bekender gemaakt bij particuliere tuineigenaren. Want een beetje meer groen in de particuliere tuin kan een groot verschil maken voor waterhuishouding en biodiversiteit en levert een positieve bijdrage aan klimaatsverandering.

Stimuleringsregeling Groenere Leefomgeving
Sinds kort is er nog een nieuwe regeling van kracht die inwoners van Gemeente Leeuwarden stimuleert om tegels uit hun tuin te halen. Bij het verwijderen vanaf vijf vierkante meter tegels, hebben inwoners al recht op een financiële vergoeding. Kijk voor meer informatie op: www.leeuwarden.nl/groen 

(bron: huisaanhuisleeuwarden.nl)