Tuinontwerp uitgereikt aan winnaars Operatie Steenbreek

26 juni reikten Sije van der Meulen van Snoek Puur Groen en Hinke Volbeda van Grou2030 een tegoedbon uit aan Sytske Jongsma en Arnold Postma. Zij zijn de winnaars van de verloting van Operatie Steenbreek en krijgen een tuinontwerp dat Snoek Puur Groen zal leveren ter ondersteuning van de actie.

Simone Beem vertelt: “Hun nu nog versteende voortuin aan de Gedempte Haven 14 met enkel twee bloembakken zal volgend jaar veranderen in een groene tuin. Daarmee wordt de biodiversiteit van Grou weer een stukje groter. De bewoners van twintig huizen hadden zich ingeschreven voor de verloting. Het liefst hadden we ze alle twintig laten winnen. Het is toch geweldig dat zoveel mensen gemotiveerd zijn om hun versteende tuin te willen vergroenen.”

De werkgroep heeft goed nieuws voor alle inwoners die hun tuin ook willen vergroenen en daarmee Grou biodiverser willen maken en zorgen voor een betere afwatering bij regen. Komende winter organiseren zij een gratis cursusavond tuin ontwerpen. Alle inwoners van Grou zullen worden uitgenodigd. Ook zijn er andere plannen, zoals straten en buurtverengingen benaderen om hun buurt groener te maken en is de werkgroep in overleg met de gemeente om waar mogelijk bestrating te vervangen door waterdoorlatende alternatieven.