Een nóg groener schoolplein voor OBS Oldenije

OBS Oldenije, Wijkpanel Binnenstad, Gemeente Leeuwarden en Snoek Puur Groen hebben gezamenlijk een plan ontwikkeld om het schoolplein van OBS Oldenije nóg groener te maken. Het plein krijgt een update met een inspirerende relaxhoek, een eetbare tuin, een vlinder- en bijenlokkende plantenborder, een groene wand, een bessentuin en een heus avonturen pad! Vandaag werd het groene schoolplein officieel geopend door Gjalt Faber, beleidsadviseur Gemeente Leeuwarden en Maaike Venema van Wijkpanel Binnenstad. Zij hebben de laatste ontbrekende stenen aan het schoolplein toegevoegd waardoor deze nu helemaal compleet is.

Tegel eruit, bloembollen erin
In het kader van Operatie Steenbreek worden alle ouders uitgenodigd om letterlijk een steentje bij te dragen aan het nieuwe groene schoolplein. Op maandag 15 oktober om 8.30 uur startte Snoek Puur Groen met de aanleg van het nieuwe schoolplein. Ouders werden verzocht om deze ochtend één tegel uit eigen tuin mee te nemen en deze in te leveren bij de Operatie Steenbreekstand. De tegels worden hergebruikt om een bloemrijke natuurmuur te bouwen op het schoolplein van OBS Oldenije. In ruil voor de tegel ontvingen de ouders een zak met bloembollen om terug te planten op de plaats waar de tegel is weg gehaald.

Dankzij Isabelle Diks een nóg groener schoolplein voor OBS Oldenije
Op 17 oktober om 11.30 uur volgt er een feestelijke opening van het groene schoolplein. Oud-wethouder Duurzame Ontwikkeling en huidig Tweede Kamerlid Isabelle Diks (GroenLinks) heeft afgelopen jaar bij haar afscheid geld ingezameld voor een groen project in de binnenstad. Mede door deze bijdrage kan het groene schoolplein gerealiseerd worden. Ook Wijkpanel Binnenstad heeft een grote bijdrage geleverd aan dit mooie groene schoolplein.