Wij zijn trotse sponsor van Team Frysk

Wij hebben oog voor talent. Niet alleen in de groen wereld, maar ook in topsport. Sinds kort zijn we daarom sponsor van Team FrySk. Zij werken sinds vier jaar in Leeuwarden aan het opleiden van schaatstalent op zowel de langebaan als in de marathon om jong talent te helpen met de start van hun schaatscarrière. Ontzettend trots zijn we dan ook dat een aantal talenten van het team zich hebben geplaatst voor de WorldCups!

Begin november stonden we met 7 rijders aan de start op het World Cup Kwalificatietoernooi. Deze 7 toppers waren goed voor maar liefst 15 starts! Dat dit toernooi voor ons zo succesvol is geweest, was je vast niet ontgaan.

De eerste grote verrassing deed zich op de 500 meter voor. Esmé Stollenga wist zich te plaatsen voor de eerste cyclus, door knap als 5e te eindigen op het WCKT in een nieuwe persoonlijke top tijd van 38,89.

Daarmee hield het succes voor Team FrySk nog niet op. Op de volgende dag wist Reina Anema zich bij de top 5 te rijden op de 3000 meter. En als kers op de taart, herhaalde Reina dit kunstje ook nog eens op de 5000 meter.

Beide dames zijn inmiddels in actie gekomen op de wedstrijden in Japan en hebben daar knappe resultaten neergezet. Reina zit stevig in de A-groep en Esmé heeft uitzicht om van de B-groep naar de A-groep te promoveren in de komende wedstrijden. Volgend weekend staat de World Cup in Polen op het programma en op 15 en 16 december strijkt het schaatscircuit neer in Thialf!