Leerlingen zijn voor één dag de baas bij Snoek Puur Groen!

Donderdag 14 maart wordt het beroepenfeest van Zuid Friesland On Stage in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen georganiseerd. Ruim 900 VMBO leerlingen maken kennis met beroepsbeoefenaars om te kijken welk beroep het beste bij hun past. Bij een match kunnen de leerlingen zich inschrijven voor de Doe-dag op 2 april, waarna ze een dagje mee mogen lopen in het bedrijf. Snoek Puur Groen gooit het dit jaar over een hele andere spannende boeg. Leerlingen zijn namelijk voor één dag de baas binnen het bedrijf! Ze kunnen in de functie van directeur, verkoper, uitvoerder, ontwerper, marketeer of hovenier kruipen om samen aan mooie groenprojecten te werken. Hiermee wil Snoek niet alleen de groenbranche een warm hart toedragen, maar ook benadrukken dat samenwerken, in welke organisatie dan ook, ontzettend belangrijk is.

Tijdens de Groenpact Manifestatie op 16 januari 2019 benadrukte Minister Schouten van landbouw, natuur en voedselkwaliteit nog dat jongeren en studenten uiteindelijk bepalen hoe natuur en groen er in de toekomst uit gaan zien. De groenbranche is dan ook volop bezig met thema’s als duurzaamheid, circulariteit en klimaat. Om dit allemaal in goede banen te lijden is een goede samenwerking nodig. Niet alleen binnen de groenbranche, maar ook in verbinding met andere branches, bedrijven, de samenleving en natuurlijk binnen Snoek Puur Groen zelf. Vanuit dit perspectief laat Snoek de VMBO leerlingen dan ook kennismaken met het bedrijf. Zij krijgen de kans om vanuit verschillende beroepen mee te doen en mee te beslissen over net genoemde belangrijke thema’s.

Voor leerlingen die er altijd van hebben gedroomd om directeur van een organisatie te worden, is dit de kans om voor één dag in de voetsporen te treden van de grote baas. Zij mogen samen met de directeur leiding geven aan de gehele organisatie en kijken hoe de thema’s duurzaamheid, circulariteit en klimaat hier in passen. Voor leerlingen die dit iets te spannend vinden of gewoon geïnteresseerd zijn in een ander beroep hebben we ook andere beroepskeuzes. Ga je liever met klanten in gesprek, wil jij er voor zorgen dat projecten op de juiste manier worden uitgevoerd, zet je je creatieve skills in voor een ontwerp van een prachtige tuin, zorg je dat de website altijd up to date is of wil je het liefst buiten in het groen werken? Dit is je kans! Ook voor de functies verkoper, uitvoerder, ontwerper, marketeer of hovenier hebben we plek. Samen met dit team gaan we aan de slag met een wel heel bijzonder project, waarin al deze facetten samen komen. Want samenwerking is de kracht om tot een concreet resultaat te komen.