ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

In de oude tuin bij verzorgingshuis De Paasbergen in Odoorn was een kunstwerk geplaats van betonelementen in een vijver.  Het geheel was overwoekerd met klimop. De wens was om van deze tuin een functionele buitenruimte te maken voor dementerende bewoners. Het moest vooral een tuin worden met herkenbare planten van vroeger en ruimte om zelf te tuinieren. Werk aan de winkel dus!

In het nieuwe ontwerp hebben de betonelementen weer een nieuwe bestemming gekregen. We zien ze terug als grondkering om het hoogteverschil op te vangen en als zitelement. Een mooi voorbeeld van circulariteit! De nieuwe tuin bestaat verder uit een paar terrassen en een loopgedeelte. De bestrating is afgewisseld met borders met daarin herkenbare planten zoals hortensia, seringen en vlinderstruiken. Ook zijn er kruiden, fruitbomen en bessenstruiken aangebracht. De beplanting is het hele jaar boeiend.

Op de verharding zijn bewegingstoestellen geplaatst. De toegepaste bloembakken zijn verschillend van kleur. Elke groep bewoners heeft zijn eigen kleur. In de bakken verzorgd elke groep zijn eigen tuin, we zien fruit, snijbloemen en groente in de bakken. Er wordt optimaal gebruik gemaakt van de nieuwe buitenruimte en zowel medewerkers als bewoners genieten elke dag.

Galerij van dit artikel

Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg
Groen in de zorg