Uitgeroepen door de Verenigde Naties

Vandaag is de Internationale Dag van de Biodiversiteit. Een dag die is uitgeroepen door de Verenigde Naties. Door wereldwijde klimaatverandering, toename van gebruik, vervuiling, nieuwe vreemde soorten en overexploitatie van natuurgebieden en natuurlijke hulpbronnen, wordt de biodiversiteit bedreigd.
 
Ook onze projecten zijn biodiversiteit minded. Klanten worden in de beginfase al meegenomen in de mogelijkheden hoe biodiversiteit gestimuleerd kan worden. Niet alleen klanten, maar ook studenten en leveranciers nemen we hierin mee. Om zo biodiversiteit een podium te geven. Want zonder biodiversiteit kunnen we simpelweg niet leven.

Samen de wereld een beetje beter maken

In Nederland en ook over de rest van de wereld zijn er veel initiatieven op gebied van biodiversiteit stimuleren, die steeds zichtbaarder worden en waar veel mensen zich voor inzetten. Wij hopen in ieder geval veel mooie initiatieven te zien en mensen te ontmoeten en te verbinden, om samen de wereld een beetje beter te maken.

Wil je weten hoe je zelf de biodiversiteit kunt stimuleren? Onderstaande tips kunnen je helpen:

Tip #1
Tegels eruit, groen erin! “Want heeft u echt zo’n groot terras nodig dan dat er in werkelijkheid staat? Met bijvoorbeeld het verkleinen van een terras zorgt u niet alleen voor het stimuleren van de biodiversiteit. U zorgt er ook voor dat water veel beter weg kan komen. 2 vliegen in één klap dus, om maar in biodiversiteitstermen te blijven. Dit betekent niet dat u gelijk de helft van uw terras weg moet halen. Het is ook mogelijk om één rij tegels weg te halen en te vervangen door struiken, die bepaalde insecten aantrekken. Op deze manier brengt u al een heel ecosysteem op gang.

De natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven

Tip #2
Laat uw tuin leven! “In een levende tuin kunt u de natuur zien, voelen, horen, ruiken en proeven. Hierbij staat het stimuleren van biodiversiteit op een voetstuk. In dit soort tuinen heerst er een grote diversiteit aan plantensoorten, die bijdragen aan de biodiversiteit door middel van bloemen waar insecten op af komen. Dieren voelen zich hierdoor welkom. Insecten vinden het namelijk heerlijk om in een tuin te leven met veel geuren en kleuren. Wist u dat de investering in een levende tuin zelfs fiscaal aftrekbaar is? Meer informatie kunt u vinden in “De Levende Tuin” handleiding.

Tip #3
Zorg dat insecten een veilig plekje kunnen vinden. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een insectenhotel. Het Insectenhotel biedt nuttige insecten in de zomer een nest- en rustplaats, in de winter dient het als een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar hun eigen behoeften in een van de verschillende “kamers”. Daarnaast kunt u bladeren in de tuin in een hoekje laten liggen. Insecten en andere dieren, zoals egels vinden het heerlijk om hier in te schuilen.

Galerij van dit artikel