Snoek Puur Groen was in 2014 winnaar van de duurzaamste tuin van Nederland. De duurzaamste tuin van familie Kobes bevindt zich in Exloo. Het gaat om een particuliere tuin van ongeveer 450 vierkante meter. Bij de aanleg van de tuin zijn duurzame materialen gebruikt, ook zijn veel materialen hergebruikt. Vanaf het ontwerpproces is rekening gehouden met duurzaamheid en hergebruik. Zo zijn alle tegels en betonklinkers hergebruikt en zijn plankdelen van een oude schuur gebruikt voor het maken van tafel met zitelement. Belangrijk voor een duurzame tuin is dat groen en verharding goed met elkaar in balans zijn. Het regenwater moet zoveel mogelijk door beplanting en gazon worden opgenomen. In deze tuin sluit de hemelwaterafvoer niet aan op het riool, maar stroomt over de verharding de tuin in.

Snoek Puur Groen was in 2014 winnaar van de duurzaamste tuin van Nederland. De duurzaamste tuin van familie Kobes bevindt zich in Exloo. Het gaat om een particuliere tuin van ongeveer 450 vierkante meter. Bij de aanleg van de tuin zijn duurzame materialen gebruikt, ook zijn veel materialen hergebruikt. Vanaf het ontwerpproces is rekening gehouden met duurzaamheid en hergebruik. Zo zijn alle tegels en betonklinkers hergebruikt en zijn plankdelen van een oude schuur gebruikt voor het maken van tafel met zitelement. Belangrijk voor een duurzame tuin is dat groen en verharding goed met elkaar in balans zijn. Het regenwater moet zoveel mogelijk door beplanting en gazon worden opgenomen. In deze tuin sluit de hemelwaterafvoer niet aan op het riool, maar stroomt over de verharding de tuin in.

Reactie van de klant

Wanneer je over het pad de tuin binnenkomt, voel je je gelijk welkom in onze tuin. Een heerlijk plekje om te vertoeven. Ik ervaar onze tuin als een echte beleving. De bloeiende bloemen in combinatie met alle vlinders en vogels is echt een genot om naar te kijken. Ik kan uren in de tuin doorbrengen. Dankzij Gienus is het een heerlijke plek geworden.

Galerij van dit artikel