ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
SustainableCities

Bij een mooi strak gebouw, waar veel aandacht aan is besteed, hoort een net zo’n mooie tuin. En dat hebben ze bij Intergas in gedaan! De beplanting is in een prachtige compositie aangebracht waardoor deze waanzinnig goed in relatie staan met de omliggende natuur. Met ruim 30.000 vaste planten en een prachtige vijver met koikarpers, waar ook veel andere vissen en kikkers in te vinden zijn, is dit een tuin waar zowel medewerker als bezoeker van genieten. er zijn in de tuin grote vaste planten borders aangelegd met daarin herkenbare kleurpatronen welke vooral vanuit de bovenliggende kantoorruimte goed zichtbaar zijn.

Drie jaar geleden zijn we van start gegaan met het renoveren van deze bedrijfstuin, waarbij er veel aandacht is besteed aan het fundament. Om een goede basis te leggen, hebben we de grond omgespit om zo de capillaire werking van de grond te verbeteren. We hebben de grond gespit tot voorbij de diepte waar een storende laag (harde laag in de ondergrond) zich bevind. Het water kan niet door deze harde laag heen stromen, waardoor de grond te nat blijft en de planten door verrotting dood gaan. Telkens wanneer er een stortbui is, loopt het overtollige water ondergronds door de capillaire buizen weg. Als het droog is, transporteren dezelfde buizen het water naar het oppervlak. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan de juiste type plant op de juiste plek. Dit in combinatie met goede bemesting geeft een fantastisch resultaat. En wanneer je dit op de juiste manier beheert: frequent onkruid verwijderen en op tijd maaien, is dit resultaat ook blijvend. In het voorjaar mulsen we de borders. Dit is een duurzame techniek waarbij afgestorven plantdelen tot op de grond worden afgemaaid. Deze plantdelen vergaan, waardoor de bodem wordt voorzien van organische stoffen. Hierdoor voorziet de tuin in eigen bemesting en heeft het daarnaast een onkruid-onderdrukkende werking.

Intergas heeft vorig jaar ook het naastgelegen pand in gebruik genomen. Deze tuin zal binnenkort ook worden aangelegd, die als een spiegel doorgetrokken wordt naar het nieuwe pand. Dit zorgt voor een verbinding en creëert eenheid tussen beide gebouwen. En met een bijzonder wandelpad kunnen bezoekers en medewerkers een fijne wandeling maken door de kleurrijke bloementuin. Een bijzonder weetje over deze tuin is dat de grens tussen Nederland en Duitsland precies in deze tuin te vinden is. De blauwe streep van kattenkruid weerspiegeld deze grens.

Reactie van de klant

"Bij Intergas Verwarming B.V. zijn we trotst op ons complex. Een mooie en goed onderhouden tuin hoort daar ook bij. Vanuit de kantine hebben de medewerkers goed zicht op de bloeiende tuin, wat een natuurlijke rust uitstraalt. Daarnaast is de tuin, als onderdeel van het complex, een prachtig visitekaartje van ons mooie bedrijf."

Galerij van dit artikel