ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

In het stedelijke Groningen hebben twee buren tuinparadijsjes laten maken door Snoek. Het leuke is dat deze families geïnspireerd werden door elkaars tuinontwerpen! Wensen van de beide familie waren een biodiverse tuin, die onderhoudsvriendelijk is. De klant had gedacht dat er in een kleine stadstuin niet zoveel mogelijk was, maar gelukkig konden we het tegendeel bewijzen.

Na het ontwerp gemaakt te hebben, zijn we vrij vlot aan de slag gegaan met de uitvoering. Er is gewerkt met ronde vormen, veel groen en diepte zodat de tuin groter oogt. In de tuin is er een bewuste keuze gemaakt voor bepaalde soorten beplanting, zodat de tuin het gehele jaar voorzien is van interessante kleuren en vormen. Als de ene bloem is uitgebloeid, begint de andere weer. . De gebruikte stenen passen bij de gevelstenen en zijn circulair aangelegd met stenen uit een andere tuin. Omdat er weinig wind tussen de huizen komt, is het in de zomerperiode erg warm in onze tuin. Ook hier is rekening mee gehouden. De klimop in de pergola en de geplaatste bomen bieden een fijne schaduw.

De katten vermaken zich uitstekend met het kattenkruid en er zijn insecten in overvloed. Tijdens het koken is het zelfs mogelijk om heerlijke verse kruiden uit de eigen tuin te plukken. Verser kun je het niet krijgen.

Galerij van dit artikel