ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Bij de hoofdingang van Nij Smellinghe ziekenhuis hebben we de opdracht gekregen bezoekers met een gerust gevoel naar binnen te laten gaan, een warm welkom. De ontvangst moet een heilzaam effect geven en de mogelijkheid geven om nieuws te kunnen verwerken. Met een mooie aanlooproute direct vanaf de parkeerplaats en diverse zitplekjes hebben wij kunnen creëren wat de vraag was. Langs de route staan diverse bakken met een mix van siergrassen en vaste planten, wat het hele jaar groeit. Elk seizoen geeft zo zijn rust en heilzaamheid.

Voor dit mooie project is samengewerkt met Lageschaar Vaste Planten. Samen zijn we op zoek gegaan naar het juiste plantenconcept. Uit dit plantenconcept zijn verschillende planten gekomen dat effect heeft op de rust en heilzaamheid van de mens. De meest opvallende planten zijn de Verbena en Veronicastrum. De Lampenpoetsergras geeft een sierlijke mix door de planten heen. De geur en uitstraling zorgt voor ontspanning en geeft bezoekers een momentje om tot kracht te komen en een hart onder de riem te steken.

Galerij van dit artikel