ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
QualityEducation
SustainableCities

Een maatschappelijke theetuin met een romantisch tintje? Dit is theetuin Abad, gevestigd in Workum. De eigenaresse heeft als droom om mensen van verschillende doelgroepen, uit hun isolement te halen. De zorg en welzijnstheetuin biedt ruimte aan deze mensen om in een veilige en gemoedelijke sfeer bezig te zijn. Ze helpen in onderhoud van de tuin, maar er is genoeg ruimte om te genieten van de tuin met een gezellig praatje, onder het genot van een kopje thee.

De maatschappelijke theetuin is uniek door zijn ronde vormen en openheid. De eigenaresse verteld: ‘’door de ronde vormen voelen de mensen zich niet opgesloten. Er is een doorkijk door de gehele tuin. Daarnaast heeft de theetuin een romantisch sfeertje. Door verschillende zit plekken te creëren en de keuze van verschillende bloemen, zoals de rozenstruiken die tegen het rozenprieeltje staan te pronken, zorgt voor de romantiek in de tuin.”

De theetuin is circulair aangelegd. De verhoogde randen zijn gemaakt van hergebruikte stoeptegels en de bestaande beplanting is aangevuld met nieuwe bloemen en planten. Samen met de vrijwilligers kan de eigenaresse de natuurlijke materialen en producten weer verwerken of iets creatiefs ermee doen.

Galerij van dit artikel