ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Sigrid’s Garden is een inloophuis en ontmoetingscentrum in Emmen. Iedereen die met kanker te maken heeft, of heeft gehad, is hier welkom. Zij bieden op allerlei manieren begeleiding en ondersteuning. Daarnaast is Sigrid’s garden er ook voor familieleden en partners, want de impact van kanker is ook groot voor de naaste omgeving. De deur staat open voor iedereen.

De oprichters van deze plek verloren 10 jaar geleden hun dochten Sigrid aan deze verschrikkelijke ziekte. Sigrid hield ontzettend veel van tuinieren. Het is belangrijk dat er een plek werd gecreëerd bij het inloophuis, waar mensen zich even kunnen terugtrekken. Snoek heeft voor Sigrid’s garden een prachtige tuinrenovatie mogen doen. Het is een tuin geworden met bloeiende vaste planten en beschutte hoekjes. Er is een plek in de tuin gecreëerd om tot rust te kunnen komen van ingrijpende gebeurtenissen.

Omdat het inloophuis een beladen onderwerp heeft, is het heel erg belangrijk dat de tuin een opbeurende functie heeft. Aan de tuin is veel kleur toe gevoegd, om een vrolijke beleving uit te stralen. Dit is gerealiseerd door middel van verschillende bladstructuren en opbeurende kleuren. Er is een mengelmoes gemaakt van verschillende kleuren en leuke composities. Er is contrast gecreëerd in de beplanting door middel van grote bladeren met kleine bladeren te combineren. Het ene element valt op ten aanzien van het andere element.

Galerij van dit artikel