Basisschoolleerlingen presenteren plan Tiny Forest

Basisschoolleerlingen van PCBO Het Anker en OBS De Bolder uit Drachten maakten samen met onze tuin- en Landschapsontwerper Lennart een plan voor een Tiny Forest (minibos) in wijk De Folgeren. Deze week presenteerden ze hun plan aan IVN Natuureducatie en wethouders Robert Bakker en Piet de Ruiter van Gemeente Smallingerland. Op geheel officiële wijze mocht dit in de raadzaal van de gemeente.

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, snelgroeiend, inheems bos ter grootte van een tennisbaan met veel bomen. Het is een goede plek voor mensen en dieren en zorgt voor verkoeling, meer biodiversiteit en opvang van water bij zware regenval.

Het ontwerp

Onder leiding van Tuin- en landschapsontwerper Lennart maakten de leerlingen een ontwerp voor het minibos. In het ontwerp bedachten de kinderen ook een buitenlokaal van natuurlijke materialen. Een mooie plek voor hete zomerdagen! Op 4 maart planten de leerlingen er verschillende bomen.

Tiny Forest partnergemeente

Smallingerland is vorig jaar gekozen tot 1 van de Tiny Forest partnergemeenten en krijgt subsidie van IVN Natuur educatie om 3 Tiny Forests in Smallingerland aan te leggen. Dit is het eerste minibos wat in Smallingerland wordt aangelegd. Binnenkort volgen nog 2 andere locaties.

Binnenkort komen we, samen met IVN en de gemeente met GROOT nieuws over Tiny Forest. Houd onze social media in de gaten voor meer info

(bron en foto: Gemeente Smallingerland)