ClimatAction
GoodHealth
LofeBelowWater
LofeOnLand
SustainableCities

Hoe leuk is het om te kunnen zeggen dat je een boomhut in je achtertuin hebt! Gelegen aan een natuurgebied is een fantastisch woonhuis gebouwd met een grote voor- en achtertuin met als opdracht deze onlosmakend met elkaar te verbinden. De tuin leent zich perfect voor innovatieve snufjes en deze zijn dan ook volop verwerkt in de tuin. Zo is er een beregeningssysteem aangelegd, waarbij gebruik wordt gemaakt van watersensoren, zijn er robotmaaiers geplaatst en is er een sedumdak gelegd.

Het ontwerp van het woonhuis is geïnspireerd door de Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright. Hij staat bekend om de woningen waar hij zijn eigen ‘prairie stijl’ heeft ontwikkeld. De prairie stijl wordt gekenmerkt door horizontaliteit in opbouw, geometrische figuratie en ruimtelijke versmelting. Ook het tuinontwerp is op deze manier opgebouwd om zowel een onlosmakende verbinding met het huis als het naastgelegen natuurgebied te leggen. Zo zijn de taxushagen in de voortuin opgebouwd uit drie lagen om de bouwstijl van het huis terug te laten komen en zijn er organische vormen in de borders aangebracht, waardoor er een spannend contrast ontstaat.

Onder de grote bomen zie je de contouren van de boomhut. Dit speels ogende plekje is gemaakt van afvalhout. Leuk om te benoemen is dat de kinderen van dit gezin mee hebben geholpen aan het ontwerp. Het karakter van dit tuindeel is avontuurlijk, want de kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, ravotten en een balletje trappen.

In de tuin is een beregeningssysteem toegepast, die bediend wordt met een app. Er zijn vijf sensoren in de tuin verwerkt die constant peilen of de tuin voldoende vochtig is. De biodiversiteit wordt nog extra gestimuleerd met het sedumdak op de fietsenberging. Een sedumdak is duurzaam, isoleert en is milieuvriendelijk. Zwarte dakbedekking zorgt op hete dagen voor temperaturen tot 60 à 70°C op het dak. Met een groen sedumdak blijft de temperatuur rond de 37°C

In de media

Artikel magazine The Art Of Living

Reactie van de klant

“We zijn ontzettend enthousiast over het eindresultaat. Niet alleen over de fijne samenwerking, maar zeker over de vakkundigheid van de medewerkers van Snoek Puur Groen. Het zijn stuk voor stuk sympathieke mensen. Onze tuin is een echte beleving geworden en in elke hoek van de tuin is weer iets nieuws te zien. Wij vinden het belangrijk om biodiversiteit te stimuleren. Vanuit de passie en gedrevenheid zijn wij aangestoken om hier nog meer mee te doen in onze tuin. Daarom wordt er binnenkort nog een extra tuinvak aangelegd. Zo dragen we hier nog een extra steentje aan bij.”

Galerij van dit artikel