ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Deze prachtige ruime tuin, ooit ontworpen door architect Gerrit Vlaskamp, was aan vernieuwing toe. Met respect voor het originele ontwerp en het intact houden van de historie, hebben we de koppeling gemaakt naar hedendaags gebruik: eenheid in de totale tuin, modern functioneel gebruik en passend bij de woning. Ook is er rekening gehouden met seizoenbeleving. Elke jaargetij heeft zijn charmes en geeft zo zijn rust en heilzaamheid. Het verleden van deze tuin blijft voortbestaan in een nieuw jasje. Daarom staat deze tuin aangeschreven als tuin van Erfgoedhoveniers.

Erfgoedhoveniers
Snoek Puur Groen is geregistreerd Erfgoedhovenier. Elke historische tuin of park heeft zijn eigen verhaal en deze mooie verhalen blijven behouden voor de toekomst. Het delen van kennis over historisch groen staat hoog in het vaandel. Wij delen deze kennis graag met onze klanten zodat bijzondere verhalen blijven voortbestaan. Wij werken volgens strikte richtlijnen die door Vereniging Erfgoedhoveniers zijn opgesteld. Zo kunnen we kwaliteit, betrokkenheid en deskundigheid waarborgen, zodat groen erfgoed altijd zal blijven.

Gerrit Vlaskamp
Nederlandse tuinarchitect Gerrit Vlaskamp (1834 – 1906) ontwierp vooral tuinen en parken in Noord Nederland, die herkenbaar zijn aan de landschapsstijl en rode beuk. Het kenniscentrum Landschap van de Rijksuniversiteit Groningen heeft een inventarisatie gemaakt en stelt dat nog 34% van de Vlaskamptuinen als zodanig herkenbaar is.

Galerij van dit artikel