ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

Net buiten Emmen is deze moderne boerderijtuin te vinden, welke een onlosmakende verbinding heeft met de bijbehorende woonboerderij. Deze grote boerderijtuin is een kleurrijke parel geworden en van alle gemakken voorzien. Zo zijn er innovatieve snufjes in de tuin te vinden, is er een zwembad aangelegd en zijn er diverse terrassen in de tuin te vinden om heerlijk te genieten van al het groen.

Het ontwerp
Door het grote oppervlak van de grond rondom de moderne boerderijwoning, wordt bij het ontwerp gewerkt met zichtlijnen. Hierdoor krijgt de tuin meer diepte. Snoek Puur Groen experimenteert graag met ontwerpen en brengt op creatieve wijze balans met authentieke en moderne tuinelementen. Door de plantenborders goed dicht te planten heeft onkruid haast geen kans. Dit is mede te danken aan een juist uitgekiend geplantingsplan en de juiste afstand tussen de beplanting.

De bloemrijke strakke plantenborders zijn geheel op kleur afgestemd en zorgen het gehele jaar door voor een afwisselend beeld. Daarnaast trekken ze veel biodiversiteit aan zoals bijen, hommels en vlinders. De voor- en zijtuin zijn ingericht als boerderij- of bloementuin, waarbij de voortuin een meer formeel karakter heeft. Door de zichtlijn naar de achtertuin, wekt dit nieuwsgierigheid op. Aan de voorkant van de tuin zijn veel bomen behouden. Dit zorgt naast privacy ook voor een fijne schaduw tijdens warme zomerdagen. Naar de achterzijde gaat deze wilde bloementuin over in een rustige landschapstuin met een zwembad. Het gazon is een belangrijk element in deze tuin, welke zorgt voor een ruimtelijk effect. Deze tuin is inmiddels volgroeid tot een volwassen tuin, die elk jaar weer een ander verrassend beeld geeft.

Innovatie
In deze tuin is volop innovatie te vinden. Zo is er een beregeningsinstallatie aangelegd waardoor de tuin prachtig in bloei staat, ook wanneer het hartje zomer is. Voor deze boerderijtuin is een beregeningsinstallatie aangelegd  die water geeft vanuit een geslagen bron. Het grote voordeel van grondwater is dat het bij voldoende afname goedkoper is dan leidingwater. Ook rijdt er een robotmaaier door de tuin, die het gras in topconditie houd en is er gewerkt met een verlichtingsplan, waardoor de tuin ook bij donker ontzettend goed uit de verf komt. Kortom niet alleen een sfeervolle, maar ook innovatieve tuin.

Galerij van dit artikel