Wonen en werken is met deze landschapstuin prachtig met elkaar verbonden. Na een dag hard werken is terugkomen in het moderne woonhuis met een geweldig uitzicht geen straf. Zeker niet als nieuwsgierige reeën af en toe zelfs je tuin komen bezoeken. De tuin is maar liefs 10.000 m2 groot. De eigenaren hebben groene vingers en zelfs de kinderen vinden het heerlijk om lekker in de tuin te wroeten. Deze tuin wordt voor het grootste deel dan ook zelf onderhouden. Ook de moestuin is zeer geliefd en waar de heerlijkste groenten uit vandaan komen.

Het ontwerp
De verbinding met het landschap is belangrijk bij deze tuin. Zeker wanneer wonen en werken sterk met elkaar verbonden zijn. De aangelegde wadi legt deze verbinding. De wadi is ingezaaid met twee soorten bloemenmengsels, welke prachtige geuren, kleuren en vormen geven en goed voor het stimuleren van de biodiversiteit zijn. De afwatering van het dak en de bestrating watert af op de wadi, die vervolgens uitmondt in een natuurlijke vijver in de voortuin. Er is in deze grote tuin met veel zichtlijnen gewerkt. Contrast van de organische vorm van de wadi en de strakke lijnen van de borders versterken elkaar. In de strakke border zien we in het midden een golvende lijn van verschillende siergrassen aan weerzijde daarvan veelkleurige borders, welke in de winter prachtige silhouetten laat zien.

Vanaf het terras en vanuit de woonkeuken is er zicht op de twee langgerekte borders met veel bloemen en siergrassen. Dit geeft een mooie natuurlijke uitstraling aan het geheel. De Schellevis tegels, gecombineerd met roodgebakken straatklinkers passen perfect bij de kleur van de gebouwen. Ook heeft de tuin een duurzaam karakter. De Schellevis tegels worden met natuurlijke grondstoffen milieuvriendelijk geproduceerd en is bovendien 100% recyclebaar.  Daarnaast is de brug over de wadi gemaakt van FSC gecertificeerd hardhout.

Galerij van dit artikel