ClimatAction
GoodHealth
LofeOnLand
SustainableCities

In het stedelijk gebied van Emmen heeft deze klant een tuinparadijsje laten maken door Snoek. Een stadstuin met optimale groenbeleving, welke aansluit op het nabijgelegen bos. In de winter zijn in deze tuin prachtige silhouetten zichtbaar, waardoor je in deze tijd van het jaar ook een interessant beeld creëert. Hier en daar zie je beplanting met kleur erin, deze subtiele touch maakt de tuin helemaal af.

Het ontwerp
Het is een echte leeftuin geworden, met vanuit het woonhuis een mooie kijk naar buiten, waarbij privacy en geborgenheid belangrijk zijn. Omdat het gaat om een relatief kleine tuin, is er ook gewerkt met groene wanden van kant en klare klimop. De muren zijn voorzien van een klimconstructie, zodat de planten goed kan groeien en klimmen. Door de muren te voorzien van groen, krijgt de tuin een optimale groenbeleving. Omdat er weinig wind tussen de huizen komt, is het in de zomerperiode erg warm. Door het vele groen, blijft het in deze tuin toch een paar graden koeler. Ook de voortuin van deze woning is aangepakt en sluit geheel aan bij het ontwerp van de achtertuin. Ook hier is veel groen gebruikt. Door de plantenborders goed dicht te planten heeft onkruid haast geen kans. Dit is mede te danken aan een juist uitgekiend geplantingsplan en de juiste afstand tussen de beplanting.

Galerij van dit artikel