ClimatAction
GoodHealth
QualityEducation
SustainableCities

Sinds de opening van restaurant Wannee in Leeuwarden zijn er al in meerdere kranten en magazines artikelen verschenen over Wannee, het concept en natuurlijk de Dutch Cuisine, oftewel de Nederlandse keuken, welke is ontwikkelt door Meesterkok Albert Kooy. Binnen dit concept worden 5 principes gebruikt: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Met deze principes worden de heerlijkste gerechten van Nederlandse bodem mee bereid. Voor dit unieke restaurant, welke  door studenten wordt gerund, heeft Snoek Puur Groen een passend ontwerp gemaakt voor zowel binnenbeplanting als het terras en de entree en deze ook aangelegd.

Binnenbeplanting
Bij binnenkomst in het restaurant, valt het groene karakter gelijk op. De eyecatchers van het restaurant zijn de grote plantenbak in het midden van het restaurant en de groene wanden. Deze zorgen voor een groen statement. Op het terras in de tuin bevinden zich verhoogde cortenstalen bakken. Door een cortenstalen bak door trekken in de plantenbak, ontstaat er een verbinding met binnen naar buiten. De plantenbak en wanden zijn voorzien van diverse planten met verschillende bladtexturen en kleurtinten. Dit verhoogd de belevingswaarde.

Binnenbeplanting zorgt er bij dit project niet alleen voor een goede sfeer, maar ook is ook goed voor de gezondheid van medewerkers en bezoekers: het zorgt voor een goede vochtbalans, groen is stress reducerend en het zorgt voor een goede akoestiek.

Galerij van dit artikel